Annonce
Faaborg-Midtfyn

Uofficielt besøg: Kronprinsesse Mary på svedig løbetur på Lyø

Kronprinsesse Mary løber Royal Run i Odense, mandag den 21. maj 2018. Mandag løb hun med sig selv og gæster fra Dannebrog på Lyø. (Foto:Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Svedig kronprinsesse på løbetur ønsker ikke billeder af sig selv delt, men blev fotograferet sammen med øens yngste beboer, seks måneder gamle Rasmus Jørgensen

LYØ: Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary har mandag formiddag været på uofficielt besøg på Lyø, kronprinsessen har blandt andet været på løbetur.

Kongeskibet Dannebrog lagde i morges til ud for Lyø, og kronprinseparret gik i land og nød idyllen. Kronprins Frederik fik en slentretur på havnen, mens Kronprinsesse Mary iført løbetøj og kasket fik sig en løbetur sammen med nogle af kongeskibets gæster.

Lyboen Anne Jørgensen, tidligere journalist hos Jysk Fynske Medier i Faaborg, fik en kort passiar med Kronprinsesse Mary:

- Jeg gik hen og sagde hej og spurgte, om jeg måtte få lov at tage et billede af kronprinsessen sammen med min snart seks måneder gamle søn Rasmus. Det måtte jeg gerne, bare jeg ville holde billederne privat, for Mary var ikke interesseret i få billeder af sig selv svedig og i løbetøj delt, fortæller Anne Jørgensen.

- Hun spurgte, om vi bor på Lyø, og jeg fortalte, at Rasmus er øens yngste beboer. Så fik han en mysser af Mary. Det sagde han ikke rigtig noget til, men jeg er sikker på, at han om nogle år også vil synes, det er et sjovt billede, siger Anne Jørgensen, der også bed mærke i, at kronprinsessen sagde, at Lyø er en dejlig ø.

Anne Jørgensen traf ikke Kronprins Frederik, men han lod sig fotografere af øens købmand Anne Mette Vestergaard.

Der er tilsyneladende ikke noget egentlig formål med det korte Lyø-besøg ud over at nyde øen, og der er ikke nogen tvivl om, at tronarvingen og kronprinsessen er glade for sydfyn. For et år siden besøgte kronprinseparret og deres fire børn Faaborg Museum og gik tur i byen.

Så sent som i 2012 var Dronning Margrethe og nu afdøde Prins Henrik begejstrede over deres officielle besøg på øhavsperlen.

Annonce
For et år siden besøgte hele kronprinsefamilien Faaborg Musuem. Foto: Torsten Cilleborg
Dronning Margrethe og Prinsgemalen var på officielt besøg på Lyø i 2012.
Regentparret besøgte blandt andet Klokkestenen under deres visit i 2012.
Mange vinkede farvel, da Danebrog sejlede fra Lyø i 2012. I år var besøget mere diskret.
Anne Jørgensens fik fotograferet sin lille dreng Rasmus sammen med kronprinsessen. Her hviler han trygt i mors favn, da han lige var kommet til verden for knapt et halvt år siden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];