Annonce
Erhverv

Universal Robot går forrest i kampen: 50 digitale talenter skal teste deres evner i midten af Odense

Universal Robots har på nuværende tidspunkt 700 ansatte, men der skal løbende ansættes dygtige tech-talenter. Arkivfoto: Michael Bager
Udviklingsforløbet for it-talenter, som kaldes Future Skills, rykker i den kommende uge til Odense, hvor Universal Robots er værter for en camp i koncerthuset Odeon.

Odense: I næste uge mødes 50 digitale talenter i koncert- og musikhuset Odeon i det centrale Odense.

Her skal deltagerne på talentudviklings-campen løse en case-opgave akkompagneret af medarbejdere fra Universal Robots. Senere på dagen præsenteres løsningerne for et panel, som består af folk fra erhvervslivet, men også de odenseanske uddannelser.

Det er dog ikke kun solide digitale kompetencer, som fremtidens specialister skal have. Medarbejderne skal også tænke kritisk og samarbejde på tværs.

Annonce

Direktør i Technology Denmark Mette Beck-Nielsen fortæller, at Future Skills-programmet også indebærer andet end digital knowhow.

- Vi har i flere år beskæftiget os med at udvikle morgendagens IT-specialister til en sulten branche. Vores talentprogrammer udvikler deltagernes såkaldte bløde kompetencer.

Hun tilføjer, at en god samarbejdsevne er vigtig, når de studerende skal ud i den virkelige verden.

- Vi har fokus på deres evne til at forstå teknologi som et redskab til at skabe en bæredygtig verden sammen med og ikke på trods af andre. Der er en af de vigtigste gaver at give unge med videre i livet.

19.000 specialister mangler på sigt

En af de største udfordringer for it-branchen er, at de enten har eller vil få problemer med at rekruttere de rigtige medarbejdere.


Vi har i flere år beskæftiget os med at udvikle morgendagens IT-specialister til en sulten branche

Mette Beck-Nielsen, direktør i Technology Denmark


Tal fra Erhvervsministeriet viser, at der i 2030 mangler op imod 19.000 it-specialister indenfor branchen.

Future Skills

Et nationalt talentprogram for de mest motiverede studerende på IT/Tech uddannelserne,

Programmet er skabt i Odense i samarbejde med Erhvervsakademiet UCL og en række af de lokale it-virksomheder og er nu udbredt til hele landet.

Siden 2020 er 100 studerende årligt blevet optaget og de studerende udpeges til deltagelse af deres undervisere eller kan ansøge om optagelse.

Indholdet består af talentplaner, praktikophold og workshops, der udvikler de studerende og sætter dem i kontrakt med IT/Tech-virksomheder og styrker deres kundeforståelse, kommunikation og evne til at samarbejde tværfagligt.

Det understøtter både øget innovation og vækst i virksomhederne samt at der skabes flere IT-specialister, så rekrutteringsudfordringen mindskes.

Universal Robots har sammen flere andre odenseanske firmaer bidraget til programmet med egne erfaringer indenfor samarbejde og udvikling.

Talentprogrammet har også til formål at gøre de tekniske uddannelser endnu mere attraktive blandt de studerende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce