Annonce
Assens

Unikt tilbud til kvinder i sorg efter spædbarnsdød

Ann-Marie Frederiksen (tv) og Susanne Holm underviser på nyt træningshold i Tommerup for kvinder, som har mistet et barn. Foto: Nils Svalebøg
Kvinder, der har mistet et spædbarn, kan fra januar gå til efterfødselstræning i babyfri omgivelser med både fysisk træning og sorgstøtte.

Tommerup St.: De findes i København og Aarhus, og nu også i Tommerup Stationsby. Efterfødselshold for kvinder, som har mistet et barn under graviditeten eller kort tid efter.

- På de fleste efterfødselshold er baby inviteret med. Jeg har endnu ikke hørt om en kvinde, der er taget til efterfødselstræning efter at have mistet en baby, hvis der er babyer med, siger Susanne Holm, som er sorgvejleder og stifter af Om-sorgen.dk.

Om-sorgen.dk og Tommerup Fysioterapi og Osteopati har indgået et samarbejde om efterfødselsholdet, som udbydes via DOF Assens Aftenskole fra 16. januar.

Susanne Holm mistede selv et spædbarn for 10 år siden. Det er meget individuelt, hvordan sorgen opleves, fortæller hun.

- Man kan være bitter, vred, arrig, måske misundelig, og det er alt sammen okay, siger Susanne Holm, som underviser på holdet sammen med fysioterapeut Ann-Marie Frederiksen.

Ifølge Landsforeningen Spædbarnsdød har der tidligere været forsøg på at oprette et lignende hold på Fyn, men der har ikke været nok tilmeldte. Direktør Birgitte Horsten hilser initiativet velkomment.

- Der er rigtig mange kvinder, der har mistet et barn, som vil gerne blive gravide igen forholdsvis hurtigt. De kan to ting, de hold. Der er både den fysiske del og den psykiske, siger hun.

Landsforeningen Spædbarnsdød anslår, at årligt omkring 750 familier mister et barn mellem den 22. uge i graviditeten, eller lidt før, og frem til barnet fylder et år.

Efterfødselstræning i Tommerup St.

Tommerup Fysioterapi & Osteopati og Om-sorgen.dk udbyder gennem DOF Assens Aftenskole et efterfødselshold for kvinder, som har mistet et spædbarn i graviditeten eller kort efter.

Der er plads til otte deltagere på holdet, som starter 16. januar 2020.

Undervisere er sorgvejleder Susanne Holm og fysioterapeut Ann-Marie Frederiksen.

Tilmelding via www.paarupaftenskole.dk/dof-assens-aftenskole. /lba

Annonce

Fysisk hårdt

En fødsel tager hårdt på kvindekroppen, uanset om den føder et levende eller dødt barn. Derfor er det vigtigt at sørge for at genoptræne sin krop, siger fysioterapeut Ann-Marie Frederiksen, som sammen med Susanne Holm er underviser på det nye efterfødselshold hos Tommerup Fysioterapi og Osteopati.

- Det er fysisk hårdt at gå gennem en graviditet og fødsel. Man kan næsten sammenligne det med at løbe en maraton. Man kan få problemer med bækkenbundsmuskulaturen, og det kan være er meget tabubelagt, fortæller Ann-Marie Frederiksen, som hidtil kun har undervist på almindelige efterfødselshold.

Hun er selv mor til et barn på 15 måneder og synes, det er vigtigt, at der findes tilbud til kvinder, som gennemlever alle forældres værste mareridt.

- Det er jo det, man frygter mest, siger hun.

Første halvdel af efterfødselstræningen er decideret træning, mens den anden halvdel er sorgstøttende.

- Der skal være plads til bare at være der og spejle sig i hinanden. Vi kan vende forskellige temaer, siger Susanne Holm, som siden 2010 har taget forskellige relevante uddannelser og kurser og i 2019 blev certificeret sorgvejleder.

Hun mener, at der er grundlag for et tilbud på Fyn.

- Jeg har hørt fra Sorggrupperne på OUH, at der er efterspørgsel, siger hun.

Susanne Holm fra Tommerup har mistet et barn. Nu starter hun i samarbejde med Tommerup Fysioterapi et kursus for kvinder, der har mistet børn. Foto: Nils Svalebøg
Ann-Marie Frederiksen (th) og Susanne Holm underviser på nyt træningshold i Tommerup for kvinder, som har mistet et barn. Foto: Nils Svalebøg
Susanne Holm (forrest) fra Tommerup har mistet et barn. Nu starter hun i samarbejde med Tommerup Fysioterapi et kursus for kvinder, der har mistet børn. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce