Annonce
Erhverv

Unikt iværksætterhus vækker interesse: Boston-koncern og investorer i spil

Thomas Visti har været med til at opbygge den fynske robotklynge med sine roller i UR og MIR - nu bruger han nogle af sine robotmillioner på et iværksætterhus, hvor amerikanske Teradyne også får en rolle fremover. Foto: Michael Bager
Robotinvestor Thomas Visti har allerede trukket sin tidligere arbejdsgiver amerikanske Teradyne med som partner i sit nye iværksætterhus på Helgavej - og flere investorer vil også gerne i dialog med de fremtidige beboere.
Annonce

Odense: Thomas Visti sagde farvel til amerikanske Teradyne fra Boston i sidste uge som arbejdsgiver. Men han holder fast i relationen, selv om han nu lancerer et nyt stort iværksætterhus midt i Odense.

Han har nemlig indgået en partnerskabsaftale med Teradyne, som dermed bliver den første partner på Helgavej.

- Det er ret unikt, at man kan få adgang til så stor en virksomhed som iværksætter. De kommer til at deltage i pitches og give rådgivning og feedback. Og det er altså de folk, som var med til at udpege MIR og Universal Robots, da Teradyne investerede i Odense, siger Thomas Visti.


De kommer til at deltage i pitches og give rådgivning og feedback. Og det er altså de folk, som var med til at udpege MIR og Universal Robots, da Teradyne investerede i Odense.

Thomas Visti, Visti Unlimited


Hos den amerikanske partner Teradyne glæder adm. direktør Mark Jagiela sig over, at man kan bevare samarbejdet med Visti, som har været med på hele vækstrejsen for Mobile Industrial Robots.

- Vi har gennem UR og MIR fået en unik indsigt i de kompetencer, som robot- og automationsklyngen i Odense rummer. Vi investerer fortsat i både UR og MIR men vil naturligvis gerne udbygge vores samarbejde med Thomas Visti. Det ser vi som en god mulighed for at skabe nye relationer i Danmarks dynamiske miljø af teknologiiværksættere, udtaler Mark Jagiela i koncernen, som havde en omsætning på 15 milliarder kroner i 2019.

Annonce

Investorer og kapital

Selv om amerikanerne allerede har lagt milliarder på Fyn for de to robotvirksomheder Universal Robots og Mobile Industrial Robots, så har de ikke penge med til Helgavej, understreger Thomas Visti.

Men udover ham selv kan der godt komme flere investorer og mere kapital i spil på villavejen, hvor Visti har haft overvejelser om at lave en decideret venturefond, for hvis man skal udleve store ambitioner er der behov for masser af kapital - også for de fremtidige beboere i det nye iværksætterhus.

- Det har vi også haft i vores overvejelser, men i første omgang er det mig, der er med som investor, men der er en ret stor interesse fra andre også, så det kan hurtigt blive flere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce