Annonce
Middelfart

Unikke møbler ønskes til Middelfart

Kan man få en Superwerk til Middelfart? Ønsket er der i hvert fald hos de adspurgte elever på Middelafrt Gymnasium, er gerne vil købe unikke genbrugsmøbler. Foto: Michael Bager
En undersøgelse blandt skolens elever peger på, at flertallet gerne vil købe unikke møbler i et unikt værksted som Superwerk. Men det er kommunen, der skal have et ønske om at få et værksted som Superwerk til byen.

Middelfart: Der er masser af genbrugsmøbler i Middelfart, men ingen er som dem i Superwerk.

Miriam Diemer og Benjamin Skjødt har lavet en spørgeskemaundersøgelse blandt eleverne på gymnasiet, og denne viser, at der er stor interesse for at bruge en butik som Superwerk, hvor upcyckling af møbler kan fylde en ny lejlighed for små penge. Ønsket om unikke, genbrugte møbler er stort blandt de medstuderende.

På Superwerk smiler produktionsassistent Peter Helge Skjødt og projektleder Jacqueline Andersen stort, når de bliver spurgt, om man kunne tænke sig at starte et lignende værksted op i Middelfart.

- Bare sig til, så kommer vi. Men det er kommunen, der skal bede om det, siger Peter Helge Skjødt.

Annonce

Et andet tilbud i Middelfart

Men hos Middelfart Kommune er man lidt mere tilbageholdende. Her findes der allerede et tilbud til unge, der har brug for lidt støtte til at komme ind på arbejdsmarkedet eller i gang med en uddannelse.

- Vi har et samarbejde med byens virksomheder om praktik i løntilskud. Og her kommer de unge også videre. Vi vil have dem ud i virksomheder med jobmuligheder, fortæller Jeanette Johansen, der er teamleder i job og uddannelse under Job- og Vækstcentret i Middelfart Kommune.

Hun fortæller, at man i Middelfart har haft et lignende tilbud med et værksted, hvor der har været en butik i gågaden for nogle år siden.

- Husleje i gågaden er dyrt. Vi lykkes med at finde praktikpladser. Det er den strategi, vi har valgt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce