Annonce
Erhverv

Ungt fynsk fragtfirma køber sig større

De to indehavere af YOYO Global Freight, Kasper Andersen, t.h., og Launy S. Kristensen begyndte i en kælder. På under ti år er virksomheden vokset til at have 50 ansatte og stort hovedkvarter i Tietgenbyen i Odense og med afdelinger i Aalborg, København, Stavanger og New York. Arkivfoto: Rune Heidtmann

YOYO Global Freight i Odense overtager københavnsk transportfirma. Det unge fynske firma klarer sig godt i en hård branche og har været gazellevirksomhed fem år i træk.

Den mindre end ti år gamle fynske fragtvirksomhed YOYO Global Freight vokser sig endnu større efter opkøb af københavnske Trans-Air Danmark A/S.

Det er gået stærkt for YOYO Global Freight efter begyndelsen i en kælder. I dag ligger virksomheden i Odenses industrikvarter i Tietgenbyen, hvor den sidste år opkøbte et stort areal, så der er plads til at vokse. Og vokset er den unge virksomhed i en grad, så den fem år i træk er kåret som gazellevirksomhed i dagbladet Børsens årlige opgørelse over vækstvirksomheder.

Seneste regnskabsår endte med et plus på 3,7 millioner kroner før skat, god 700.000 kroner bedre end året før og så i en branche, der er præget af hård konkurrence med store, børsnoterede DSV som den helt store operatør.

- Vi har længe kigget på, hvordan vi kan udvide vores marked på Sjælland, og derfor er købet af Trans-Air en logisk satsning, for de er stærke inden for både luft- og søfragt, forklarer Kasper Andersen om købet, som ejer og driver YOYO sammen med Launy S. Kristensen.

Annonce

YOYO Global Freight ApS

Adresse: C.F. Tietgens Boulevard 20, 5220 Odense SØ.

Cvr-nr.: 32 56 03 85.

Speditions- og logistikvirksomhed, etableret i 2009. Tilbyder transport med kurér, luft- og søfragt, vejtransport samt logistik- og lagerløsninger.

Ultimative ejere: Kasper Andersen og Launy S. Kristensen.

Resultat 2017 (2016 i parentes)

Bruttofortjeneste: 16,5 mio. kr. (13,7 mio. kr.)

Overskud før skat: 3,7 mio. kr. før skat (2,9 mio. kr.)

Antal medarbejdere: Cirka 50, heraf otte fra nyopkøbte Trans-Air, hvis tidligere indehaver og direktør Henrik Nielsen tilknyttes som konsulent i en længere periode.

Kilde: Biq.dk og YOYO Global Freight ApS.

Så er det en aftale. Kasper Andersen, t.h., og Henrik Nielsen giver hinanden hånden som tegn på, at YOYO Global Freight har overtaget Trans-Air Danmark fra Henrik Nielsen, der fortsætter som konsulent for den nye ejer. Foto: Privat

Vokser år for år

De to har siden starten i en kælder formået at få virksomheden til at vokse og vokse år for år, og de vurderer selv, de er lykkedes godt med at skabe et koncept med løsninger, der er skræddersyet til de enkelte kunder.

- Vi agerer på et marked, hvor der er meget store aktører, men især for små og mellemstore virksomheder kan det være svært at passe ind i de store speditørers løsninger, og det er her, vi kommer ind i billedet, fortsætter Kasper Andersen.

Med opkøbet får YOYO afdelinger i Aalborg og København. I forvejen er der etableret kontorer i Stavanger i Norge og New York i USA, mens hovedkvarteret ligger på C.F. Tietgens Boulevard i Tietgenbyen. Med tilkøbet kommer virksomheden op på cirka 50 medarbejdere.

Midt i væksten er det vigtigt, at der hele tiden er fokus på virksomhedens kerneværdi, understreger Kasper Andersen.

- Kunderne vælger os, fordi vi er tæt på dem og fleksible. Vi skal holde fast i, at vores nærhed med kunderne er vores eksistensberettigelse, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce