Annonce
Assens

Unges hærværk er urimeligt: Udvalgsformand opfordrer forældre til at tage ansvar

Børnenes gøren og laden i sommerferien er i første omgang forældrenes ansvar, ikke det offentliges, mener Mogens Mulle Johansen (SF), formand for Uddannelse, Børn og Familie-udvalget. Foto: Michael Nørgaard
Denne sommer, som mange andre, har unge begået hærværk og svinet offentlige områder til i Assens Kommune. Nu formaner formanden for udvalget Uddannelse, Børn og Familie, Mogens Mulle Johansen (SF), forældre til at tage affære.
Annonce

- Unge har de seneste uger blandt andet begået hærværk i Aarup og Glamsbjerg og svinet områder til med dåser og jointpapir. Hvad mener du om det?

- Det er problematisk at nogle af de børn, vores SSP'ere møder, er meget unge. Hvordan kan det være, at forældrene accepterer, at deres 12-15-årige børn er udenfor sen aften og om natten? Der er åbenbart ikke nogen, som ved, hvad der foregår i de lokalsamfund. Der er i hvert fald ikke nogen af de voksne, som bagefter vil tage ansvar for, at deres børn har været involveret. Det undrer mig altså lidt.

- Så du opfordrer forældre til at tage mere ansvar?

- Det er en nødvendighed, at forældrene ikke lader børnene drøne rundt udenfor sen aften og tidlig nat. Hverken i coronatider, i sommerferieperioden eller generelt. Børn og unge skal opdrages til, at man ikke kan tillade sig at lave hærværk og misbruge legepladser og opholdssteder ved at drikke øl, ryge noget ret usundt og bagefter ødelægge nogle af tingene. Det er helt urimeligt, at det foregår. Og det er kun forældrene, der kan stoppe dem.

- SSP'erne kan tage fat i dem, og vi kan kontakte politiet. Men vi har ikke interesse i, at vores meget unge børn pludselig skal opleve, at der kommer politi, som så skal tage dem med hjem til deres forældre. Det ville være meget bedre, hvis det var stoppet længe inden, vi nåede så vidt.


Det er helt urimeligt, at det foregår. Og det er kun forældrene, der kan stoppe dem.

Mogens Mulle Johansen (SF), formand i udvalget for Uddannelse, Børn og Familie i Assens Byråd


- Man taler om, at de unge skal aktiveres, for ikke at lave ballade. Hvordan har de mange ekstra sommeraktiviteter virket?

- Der er en gruppe af børn og unge, som de organiserede og kommunale tilbud ikke rammer. Så er det vigtigt, at forældrene tager ansvar for deres børns færden sen aften og nattetimer.

- Hvad hvis man som forældre ikke er i stand til at tage ansvar for sine børn?

- Hvis ikke man mener, at man er i stand til selv at til klare problemet med sine børn, så kan man henvende sig til SSP eller de kommunale myndigheder. Vi har alle interesse i, at det her skal minimeres. Jeg tror ikke, vi kan lykkes med, at der ikke foregår noget overhovedet. Men forældrene har et kæmpeansvar for de børn, man har fået, og hvad de laver i de mange timer i sommerperioden.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce