x
Annonce
Assens

Ungerådet og Assens Kommune inviterer til klimaevent

Både unge mennesker og kommunen er med ved et klimaevent i Glamsbjerg 12. marts. Arkivfoto: Kornelia Kloster

Glamsbjerg: Unge i hele verden har engageret sig i klimakampen, også i Assens Kommune.

Her inviterer en gruppe unge sammen med kommunen torsdag 12. marts kl. 16.30-21 til et stort klimaevent i 10. Klassecenteret i Glamsbjerg.

Her skal borgere, foreninger, politikere og lokalråd sammen udvikle idéer til initiativer, der kan minimere klimabelastningen og bidrage til kommunens kommende klimastrategi.

Alle er velkommen, og i spidsen for arrangementet står ud over Assens Kommune og Ungerådet en gruppe unge, der kalder sig Bæredygtighedsgruppen.

Arrangørerne håber, at mange vil bakke op om eventen.

Assens Kommune har et ambitiøst mål om at være foran de nationale mål for den grønne omstilling.

Det betyder, at CO2-udledningen inden for kommunegrænsen skal reduceres med mindst 70 procent i 2030, og ambitionen er at blive CO2-neutral inden 2050.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

112

Hærværk mod fire biler på parkeringsplads

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

Annonce