Annonce
Assens

Unge udvikler Assens: Det gamle rådhus skal tatoveres

Mohammed Ibrahim skriver raptekster, der blander dansk og engelsk. Måske ender de med at udsmykke det gamle rådhus i Assens. Foto: Kim Rune
Fantasien blev sluppet løs i Det Røde Pakhus på molen i Assens, da en flok studerende fra FGU Fyn idéudviklede og skitserede, hvordan de vil udsmykke den gamle rådhusbygning på havnen i Assens.

Assens: Der blev tegnet og tænkt kreative tanker på molen i Assens tirsdag. Tanker, der forhåbentligt ender ud i kunst, der skal udsmykkes på den gamle rådhusbygning på havnen i Assens.

Det er en flok studerende fra FGU Fyn, der gennem kunstprojektet Attitude skal udvikle kunst, som viser de unges symboler og signaler i byrummet. I Assens altså på det gamle rådhus.

Charlotte Bagger Brandt, der er stifter af Råderum og projektleder på Attitude, fortæller, at workshoppen handler om 'at tatovere bygningen med visuelle symboler'.

- Det er egentlig bare en leg med farver og former, og det handler for os om at gå i proces med de unge og på den måde finde ud af, hvilke visuelle symboler de kan lave, siger hun.

- De unge har været gode til at arbejde spontant og finde deres egne metoder.

Annonce

Råderum og Attitude

Råderum er et mobilt kontor for samtidskunst, der sammen med billedkunstner Christian Elovara Dinesen står bag kunstprojektet Attitude.

Attitude involverer studerende fra den forberedende grunduddannelse på Fyn (FGU Fyn), der i byerne Odense, Ringe og Assens skal skabe visuelle, unge markører i byens rum, som skal fungere som fremtidige mødesteder for unge i de tre byer.

I Assens bliver kunstudstillingen afsløret sidst i november, men først skal kunstværkerne produceres på FGU.

Projektet er blevet til med støtte fra Kulturregion Fyns ungepulje og er et samarbejde med Områdefornyelse Bolbro – Odense Kommune, FGU Syd- og Midtfyn, Faaborg-Midtfyn Kommunes By- og Egnsstrategisk Sekretariat og Plan & Kultur i Assens Kommune.

Spræd glæde

En af de unge deltagere er 18-årige Simon Kure Godskesen, der har meldt sig selv til at idéudvikle på, hvordan man kan bruge det store ur på facaden. Et ur der i øvrigt mangler sine visere.

- Det er spændende at se, om jeg kan lave noget med uret. Det er ikke noget, jeg har prøvet før, men jeg synes, at jeg er ret god til at tænke anderledes, siger han.

Foran ham ligger et papir med nogle af hans idéer til, hvordan man kan inkorporere uret i kunst. Den ene tegning viser et ur, der gør klar til at give et kram, mens der står "Spred glæde" nedenunder.

- Det var lige det budskab, jeg tænkte på, da jeg lavede tegningen, fortæller han.

Bag projektet Attitude står også den 37-årige billedkunstner Christian Elovara Dinesen, der glæder sig over, at de unge bliver involveret i byudviklingen.

- Det er betydningsfuldt, at vi får de unge ind omkring beslutningsprocesserne i forhold til at udvikle byrummet.

- Vores primære mål er, at de unge er repræsenteret, og at vi hører fra de unge selv, i stedet for bare at gætte på hvad de unge tænker og vil have, siger han.

Ikke bare fuckfingre

Christian Elovara Dinesen mener, at de unge gemmer på en poetisk side, men at det handler om at finde den.

- Det bliver ikke nødvendigvis bare fuckfingre, når de får frit spil til at udsmykke sådan en bygning. De unge har også dybere tanker, og det er dem, vi vil have frem. Det kan være, de skitserer en solnedgang eller nogle mælkebøtter eller lignende, siger han.

- På den måde ender vi med at sætte klistermærker af identitet på bygningen.

Han mener samtidig, at de unge måske er en smule naive, fordi de ikke lader sig begrænse fra start. De springer ud i det.

- De ser ikke de samme problemer i forhold til, hvad der kan lade sig gøre. De stiller nogle andre spørgsmål, der er mere umiddelbare end voksne ville gøre, siger Christian Elovara Dinesen.

Billedkunstneren Christian Elovara Dinesen guider de unge, og hjælper med idéudvikling af de unges idéer. Foto: Kim Rune

Kan blive til mere

Også 17-årige Mohammed Ibrahim udfolder sin kreativitet i Det Røde Pakhus. Han drømmer om at blive rapper og optræde i både ind- og udland, og det er da også raptekster, han arbejder med i pakhuset.

- Jeg skriver om min hverdag, og om ting jeg oplever og hører om. Jeg synes, det er fint, hvis de vil udstille mine tekster, siger han.

Christian Elovara Dinesen håber, at projektet kan være med til at sætte noget mere i gang.

- Vi ved ikke, hvor det ender, men nu prøver vi at rulle det i gang, og så kan vi kun håbe, at der kommer noget godt ud af det. Det er jo så blandt andet min opgave at sikre en vis kvalitet og tage et ansvar, siger han.

- Bygningen har et visuelt behov, for lige nu er det bare et kønsløst, neutralt lærred. Den skal fortælle en historie. Og så håber vi jo, at vi kan komme og lave noget mere i byen en anden gang.

Simon Kure Godskesen (tv) har mange idéer til, hvordan man kan bruge det store ur i kunsten. Foto: Kim Rune
Studerende på kunst-workshop. De laver kunst, der skal udsmykke det gamle rådhus i Assens. Foto: Kim Rune
Simon Kure Godskesen (tv) og Charlotte Bagger Brandt idéudvikler på Simons skitser. Foto: Kim Rune
Studerende på kunst-workshop. De laver kunst, der skal udsmykke det gamle rådhus i Assens. Foto: Kim Rune
Studerende på kunst-workshop. De laver kunst, der skal udsmykke det gamle rådhus i Assens. Foto: Kim Rune
Studerende på kunst-workshop. De laver kunst, der skal udsmykke det gamle rådhus i Assens. Foto: Kim Rune
Studerende på kunst-workshop. De laver kunst, der skal udsmykke det gamle rådhus i Assens. Foto: Kim Rune
Studerende på kunst-workshop. De laver kunst, der skal udsmykke det gamle rådhus i Assens. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];