Annonce
Middelfart

Unge tyve gik efter mobiltelefoner og bærbare computere

Butikschef Mathias Andersen ved hovedindgangen, som tyvene brød ind gennem med at tvinge skydedørene fra hinanden og efterfølgende brække gitteret op. Foto: Søren Gottwald
Expert/Punkt1 i Middelfart ramt af indbrud i nat.

Middelfart: Udvalget af mobiltelefoner og bærbare computere er stærkt begrænset hos Middelfarts Expert/Punkt1 i dag, efter at butikken i nat har været udsat for indbrud. For det var netop iPhones og bærbare computerere, tyvene gik efter.

Det fortæller butikschef Mathias Andersen, der onsdag formiddag havde travlt med at feje glasskår op og få et fuldstændigt overblik over, hvad der er stjålet.

- Vi har vel mistet en halv snes iPhones og et måske ligeså stort antal bærbare computere, fortæller butikschefen.

Det er første gang i butikkens 10-årige historie, den har været udsat for indbrud.

- Der har været nogle forsøg, men de er aldrig nået ind i butikken. Det gjorde de til gengæld denne gang, hvor de først har tvunget de to skydedøre ved hovedindgangen fra hinanden og bagefter brækket gitteret op, fortæller Mathias Andersen.

På butikkens overvågningskamera kan han se, at tre indbrudstyve har været i sving.

- De er klædt i vindjakker med tilsnørede hætter, så det er umuligt at se ansigterne. Men at dømme efter deres hurtige og lette gang, er det unge mennesker, forklarer butikschefen.

Alarmen gik klokken 03.19. Ifølge Mathias Andersen kom politiet syv minutter efter, at tyvene havde forladt butikken. Butikkens ejer, Frank Møller fra Vejle, var fremme kort før politiet.

Annonce
Efter at være brudt ind i butikken smadrede tyvene glasset i montren med iPhones. - Men de kunne nu bare have løftet det, fortæller Mathias Andersen. Foto: Søren Gottwald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce