Annonce
Kultur

Unge operatalenter får gratis undervisning

Unge mellem 15 og 22 år får gratis et forløb på Den Jyske Opera som led i Talent U.

Den Jyske Opera talentudvikler unge mellem 15-22 år

Scene: TalentU er Den Jyske Operas talentudvikling for unge i alderen 15-22 år, for unge har ofte et meget intenst udtryk og en autentisk dybde, der er fantastisk at kombinere med opera.

Gennem et 3-årigt nyskabende talentprojekt vil operaen stimulere unges interesse for klassisk musik og opera og udvikle unge talenter ved en vekselvirkningen mellem praktisk træning i et professionelt miljø og medvirken i Den Jyske Operas operaforestillinger.

TalentU optager årligt 25-30 unge i alderen 15-22 år. Det er gratis og undervisning foregår i et professionelt miljø og med medvirken i professionelle opsætninger på Den Jyske Opera. I år er der audition 19. og 22. juni henholdsvis 13-16 og 18-21 i Århus, hvor unge indgår i en workshop, som skal prøve deltagerne i sang, scenisk nærvær og drama, men også i åbenhed og evnen til at indgå i en kunstnerisk proces.

Tilmelding sker via en formular med et par enkelte spørgsmål på www.jyske-opera.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce