Annonce
Faaborg-Midtfyn

Unge med på råd: Gymnasieelever kom med ideer til ny legeplads

Julius Thomsen er en af eleverne på Oliver Streichs billedkunsthold på gymnasiet, der har lavet forslag til den nye legeplads i Faaborg.
Annonce

Faaborg: Først var det Karsten Auerbachs hold i Faaborg Børnebilledskole. Så var det de unge i ungdomsskolen. Og endelig var det Oliver Streichs billedkunsthold på Faaborg Gymnasium.

Fra flere sider får kommunen input og ideer til den nye legeplads, der skal laves i Hans Rasmussens have til foråret - i stedet for den udrangerede legeplads, der er der i forvejen.

Eleverne på Faaborg Gymnasium fik som en to dages opgave at designe bevægelsen hen til legepladsen, så man bliver nysgerrig, enten når man kommer fra Faaborg Museum, fra Havnebadet eller fra Svanninge Bakker.

- De fleste havde tænkt bæredygtighed ind, for eksempel i form af skraldespande og soldrevet belysning. Flere havde også designet forskellige ruter, en for de kunstinteresserede, en med bakker og forhindringer, så der kan forbrændes kalorier, og en med forskellige oplevelser, for eksempel en svævebane. Et hold havde en idé til at dekorere nogle af byens tunneller med inspiration fra de fynske malere, fortæller kommunens projektleder Hanne Raunsmed, der var med, da gymnasieeleverne fremlagde deres forslag.

Ideerne fra gymnasiet, børnebilledskolen og ungdomsskolen bliver nu taget med på den workshop, der skal holdes tirsdag 27. november sidst på dagen.

Planen for workshoppen er, at alle mødes i Hans Rasmussens Have klokken 16. Både børn, forældre, folk fra kommunen og fem legepladsfirmaer, der inviteres med.

Herfra går man hen til Toftegårdsskolen, hvor formanden for kommunens Teknik- og Miljøudvalg, Søren Kristensen (V), byder velkommen, og så kan man ellers sammen med legepladsrådgiverne være med til at arbejde videre med forslagene og dermed sætte sit præg på den nye legeplads.

Gymnasieelevernes tanker skal ligesom forslagene fra børnebilledskolen og ungdomsskolen nu indgå i det videre arbejde med Faaborgs nye legeplads.
Gymnasieelevernes opgav bestod i at designe, hvordan der kan laves spændende ruter ud til den nye legeplads.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce