Annonce
Assens

Unge møbelfabrikanter springer ud som fuldtids-iværksættere

To unge iværksættere Oliver Hofstra og Mathias Wagner er næsten lige gået ud af gymnasiet og har stor succes med egen virksomhed. Foto: Kim Rune

Lige nu løber efterspørgslen hurtigere end de to iværksættere

Aarup: Iværksætterne Mathias Wagner og Oliver Hofstra, der sælger møbler lavet af kabeltrommer, har ikke problemer. De har "positive problemer", som de siger. Og flere af dem. For eksempel har de, da avisen møder dem, udsolgt, og i deres showroom på Malervænget kan man kun se et lille udsnit af de varer, de sælger på deres hjemmeside hofstrawagner.dk.

- Det er svært at nå at få lavet nyt til showroomet, for hver gang her er folk, køber de et eller andet, siger Mathias Wagner.

Produkterne er nemlig ikke bare nogle, de kan bestille hjem. De unge mænd skal derimod en tur på værkstedet med hammer og og mejsel for at lave nyt til showroomet. Grundsubstansen, kabeltrommerne, har de dog lige ved hånden, da Oliver Hofstras forældre ejer Scankab Cables, som også ligger i Aarup.

Når Mathias Wagner og Oliver Hofstra er færdige med kabeltrommerne, er de blevet omdannet til ure eller møbler, og efterspørgslen er efterhånden blevet så stor, at de to unge mænd valgte at blive fuldtids-iværksættere, efter de afsluttede handels-gymnasiet i sommer.

- Andre får måske et deltidsjob, mens de spekulerer på, hvad de skal læse, men for os giver det mening at bruge tiden på vores forretning. Vi tjener penge, lærer en hel masse og får noget at skrive på CV'et, siger Mathias Wagner.

Annonce

Hofstra & Wagner

Oliver Hofstra og Mathias Wagners virksomhed hedder Hofstra & Wagner.De unge iværksættere er henholdsvis 21 og 20 år.

De startede virksomheden for tre år siden.

Siden da har de oplevet en vækst på over 200 procent.

Virksomheden har adresse på Malervænget i Aarup.

De to unge iværksættere laver selv deres møbler, men tilbehør som tal til urene købes i Polen og Sverige. Foto: Kim Rune

Ikke for pengene

Selv om de to iværksættere er glade for at tjene penge, er det ikke drømmen om at blive rig, der driver værket. Det handler mere om at skabe noget, som andre kan lide, forklarer Oliver Hofstra.

- Det giver en rigtig god følelse, når folk ved, hvem vi er og kan lide vores produkter. Og man skal ikke gøre det her for pengene, man skal kun gøre det, hvis man nyder rejsen. Den prøver vi at fokusere på, siger Oliver Hofstra.

Næste skridt for Hofstra & Wagner er at koble forhandlere på deres forretning, men endnu er der ingen konkrete planer.

- Det kræver jo en større volumen, og så skal vi til at ansætte folk, som kan lave møblerne. Det er bestemt noget, vi tænker på, men lige nu holder vi os til vores egen webbutik, siger Mathias Wagner.

Lige nu er der koblet et par hjælpere på, som kan træde til, når efterspørgslen løber hurtigere end Mathias Wagner og Oliver Hofstra, men derudover står de selv for alt.

- Jeg plejer at sige, at jeg har lært mere her, end jeg har i skolen. Det er jo en meget konkret viden, vi tilegner os her. Jeg har for eksempel brugt oceaner af tid på at sætte en hjemmeside op, men nu kan jeg det. Og sådan er det med flere andre ting også, siger Mathias Wagner.

To unge iværksættere Oliver Hofstra og Mathias Wagner er næsten lige gået ud af gymnasiet og stor succes med egen virksomhed.Foto: Kim Rune

Den kedelige moms

Indtil videre har de to iværksættere valgt at bruge et år på deres virksomhed, men håbet er, at de ikke behøver at slippe den de næste mange år.

- Hvis vi kan skabe noget, som bliver en succes, og som vi, når vi blive ældre, kan sige, at det har vi skabt, ville det være fantastisk. Men vi har ikke så travlt - det skal nok blive til noget stort en dag, siger Oliver Hofstra.

Samarbejdet fungerer da også så godt, at det kun er småting, de kan diskutere.

- Det er mest sådan noget med, hvem der skal lave moms. Det er de kedelige ting, vi kan have en lille diskussion omkring, lyder det fra Oliver Hofstra.

Deres styrke, nemlig den gode kundeservice, er de dog meget enige om.

- Vi er altid til at få fat i, og vi laver mange ting på specialmål. Vi vil gå ret langt for at få glade kunder, fortæller de begge.

To unge iværksættere Oliver Hofstra og Mathias Wagner er næsten lige gået ud af gymnasiet og stor succes med egen virksomhed.Foto: Kim Rune
To unge iværksættere Oliver Hofstra og Mathias Wagner er næsten lige gået ud af gymnasiet og stor succes med egen virksomhed.Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce