Annonce
Faaborg-Midtfyn

Unge kunstnere graver hul i jorden: Du kan være med til at forme landskabet ved Tarup-Davinde

To kunstnere inviterer folk til at deltage i kunstprojektet Field Works, hvor landskabet omkring dem skal formes. Foto: Andreas Sahl Andersen
Annonce

Tarup-Davinde: I dagene fra den 3. til den 8. august graver to unge kunstnere manuelt et stort hul i jorden. Det gør de ved grusgravsområdet i Tarup-Davinde, som en del af et kunstværk ved navn Field Works/Feltarbejde.

Med publikums hjælp bliver hullets indhold sorteret og arrangeret til at udgøre et "land-art" kunstværk.

Kunstnerne Andreas Sahl Andersen og Janne Schipper bruger de gamle teknikker, fra da man startede med grusgravning i området for godt 100 år siden.

- Vi har en af de store grusgravssøer som baggrund, som med det enorme hul, der er maskingravet, står i kontrast til vores manuelle arbejde, fortæller Andreas Sahl Andersen og tilføjer:

- Det rejser også spørgsmålet om, hvad vi ser som natur, for en grusgrav er råstofudvindelse, som er et enormt indgreb i landskabet, men det har alligevel efterladt et landskab, som er meget mere spændende biologisk end de marker, der var der før.

Hele udførelsen er åben for publikum hver dag fra klokken 9.00 til 17.30 og mellem klokken 12.30 og 14.30 er alle velkomne til at tage del i arbejdet.

- Det er op til dig selv, om du vil observere arbejdet, gribe en skovl, sortere det udgravede, flytte en bunke eller blot placere en sten, fortæller kunstnerne.

Projektet sker i samarbejde med Tarup-Davinde I/S og er starten på et 10-årigt kunstprogram i området.

Der er parkering ved Langagervej 1, 5220 Odense SØ, og derfra vil der være skilte til værket.

Kunstnerne skal grave et hul der er to gange to meter. Rundt om er formet en oval scene, hvor sten, jord og andet materiale fra hullet skal placeres. Foto: Ard Jongsma
Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce