Annonce
Assens

Unge kastede kanonslag tæt på hestefold: Lærer ledte politiet på sporet af mistænkelig bil

Kanonslag kastet tæt på hestefold i Tommerup søndag aften. Ritzau/Scanpix: Henning Bagger.
Unge kastede kanonslag tæt på dyr, der hører til Vestfyns Efterskole i Tommerup.
Annonce

Tommerup/Verninge: Sent søndag aften fik en lærer på Vestfyns Efterskole i Tommerup nok.

I løbet af aftenen smed, hvad der bliver beskrevet som unge mennesker, kanonslag tæt på en fold, hvor der går nogle islænderheste.

Da der blev fyret af for anden gang, satte læreren sig ind i en bil og kørte efter de formodede gerningsmænd.

- Det skete to gange i træk, og det synes vores lærer ikke, at de skulle slippe af sted med. Så læreren havde held til at køre efter dem og ringe til politiet, fortæller forstander Marie Klit.

Ifølge døgnrapporten fra Fyns Politi blev køretøjet fundet på en adresse på Odensevej i Verninge, hvor der i bagagerummet lå en papkasse med flere kanonslag i.

Episoden blev anmeldt klokken 21.41, og ifølge forstander Marie Klit så fik politiet krog i en af de unge. Hun kalder hændelsen "lidt bekymrende".

Annonce

Har oplevet det før

Hun uddyber, at Vestfyns Efterskole oplevede noget lignende for nogle år siden, hvor nogle unge mennesker også kastede kanonslag tæt på dyrefoldene.


Det skete to gange i træk, og det synes vores lærer ikke, at de skulle slippe af sted med. Så læreren havde held til at køre efter dem og ringe til politiet

Marie Klit, forstander


- Der fik vi fat i deres forældre og fik forklaret, at man ikke skal rende ind på en efterskole og kaste med kanonslag. Særligt ikke, når der er dyr, påpeger Marie Klit.

Hun uddyber, at hestene i øjeblikket bliver trukket ind i hesteboksene om natten.

Politikommissær Jens Friis Christensen fra Fyns Politi oplyser, at man har "tilknyttet" to personer til sagen, men der er umiddelbart ingen, der endnu er sigtet.

Vestfyns Efterskole er en mindre efterskole med omkring 40 elever, som har en del landbrugsdyr, eleverne hjælper med at passe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce