Annonce
Odense

Unge har brugt el-løbehjul indenfor i butikscenter: Politiet har øget patruljering i centret i Vollsmose

En del af den uroskabende adfærd i butikscentret Vollsmose Torv skyldes unge, der kører på elektriske løbehjul indenfor. Billedet her er dog ikke fra Vollsmose. Arkivfoto Mike Blake/Ritzau Scanpix
Noget af den utryghedsskabende adfærd i butikscentret Vollsmose Torv skyldes unge, som har kørt på el-løbehjul i centret. Fyns Politi har skruet op for patruljeringen og har også mulighed for at give personer forbud mod at opholde sig i området.

Vollsmose: Unge, som kører på elektriske løbehjul inde i butikscentret Vollsmose Torv, er en del af den adfærd, som har skabt øget utryghed blandt centrets brugere de seneste måneder. Noget andet er de kriminelle opgør tæt på.

Fyns Politi er blevet kontaktet af Vollsmose Torv og har skruet op for patruljeringen i området, uden dog at opleve noget kriminelt. Til gengæld samarbejder man nu med centret om at finde en løsning på løbehjulsproblematikken, fortæller vicepolitiinspektør Anders Furbo Therkelsen fra Fyns Politi:

- Som udgangspunkt er det centervagterne, der skal holde ro i centret, og hvis de bliver udfordret, bistår vi med opgaven. Hvis man ikke følger centrets regler, kan man blive bortvist, og ønsker den enkelte ikke at forlade stedet, bliver politiet som regel tilkaldt. Og så er det på vores anvisning, at man skal forlade centret, forklarer han.

Annonce

Vi kigger på, hvem vi møder i og omkring centret og vurderer løbende, om der kan være grund til at lave et zoneforbud på den enkelte. Men vi har også andre muligheder.

Vicepolitiinspektør Anders Furbo Therkelsen, Fyns Politi:

- Har det nogen konsekvenser, eller viser man bare de unge, der f.eks. kører på løbehjul, ud?

- Vi har haft en dialog med centret, hvorvidt der er den nødvendige skiltning i forhold til at sanktionere den her adfærd, og det er man ved at kigge nærmere på, siger Anders Furbo Therkelsen og henviser til, at SSP Odense tager sig af sager, hvor unge er under den kriminelle lavalder.

Borgmester klar til handling

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) gjorde sig tirsdag til talsmand for at fjerne nogle af de unge under 15 år fra hjemmet, hvis de gentagne gange blev set hænge ud i tvivlsomme, kriminelle miljøer. Det er dog et redskab, der kun skal tages i brug "i yderste konsekvens", som han sagde.

Zoneforbud

Politiet kan meddele personer, der har udvist en særligt utryghedsskabende adfærd, forbud mod at færdes - eller tage ophold - inden for en radius af 500 meter fra det sted, hvor adfærden har fundet sted. Det sker, hvis der er grund til at tro, at personen ellers vil gentage adfærden.

Her ser man også på den generelle situation i området, og især om adfærden kan have tilknytning til et verserende opgør mellem kriminelle grupper eller til en aktuel kriminalitetsbølge i området.

Den særligt utryghedsskabende adfærd kan bestå i et strafbart forhold, men kan også være noget, der ikke i sig selv er ulovligt. Det afgørende er den utryghedsskabende effekt af opførslen.

Peter Rahbæk Juel slog også fast, at det lige nu handlede om at flytte de unge, som på uhensigtsmæssig vis "har indtaget Vollsmose Torv til stor gene for alle andre."

- Her skal politiet tage hårdt fat og om nødvendigt bruge zoneforbud til at tvinge dem væk. For det skal simpelthen stoppe, sagde borgmesteren.

Annonce

Mulige zoneforbud

Men hvordan ser politiet på brugen af zoneforbud omkring Vollsmose Torv?

Det er ét af flere redskaber, som kan bruges over for personer, som i kraft af deres tilhørsforhold og adfærd kan gøre andre mennesker utrygge, forklarer Anders Furbo Therkelsen. Ikke nødvendigvis på grund af deres opførsel, men alene på grund af deres tilstedeværelse.

- Vi kigger på, hvem vi møder i og omkring centret og vurderer løbende, om der kan være grund til at lave et zoneforbud på den enkelte. Men vi har også andre muligheder, siger han.

- Vores primære opgave er at sørge for, at alle kan føle sig trygge. Både de erhvervsdrivende, de handlende og centrets andre brugere.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nye byggegrunde kan være på vej her

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Erhverv

Kendt erhvervsleder med stort grønt hjerte: Affaldssorteringen i de fynske kommuner er alt for ringe

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Annonce