Annonce
Nyborg

Unge gik til angreb på politiet

VOLD:En flok unge vendte sig mod politiet, der mødte op for at stoppe slagsmål

NYBORG:Politiet kom i slagsmål med en flok unge natten til søndag.

En patrulje blev midt på natten sendt til en lejlighed på Strandvejen på baggrund af en anmeldelse om husspektakler.

Da patruljen ankom til adressen var der imidlertid intet slagsmål, men en flok af unge, der gik til angreb på politiet på fortorvet foran lejligheden.

Tre nægtede at lade sig anholde af politiet. De slog og sparkede og kom med fornærmende udtalelser.

Annonce

Søskendepar

Efter godt halvanden time med diskussioner og slåskampe blev et søskendepar på 16 og 18 anholdt, ligesom en tredje ung mand blev taget med til stationen.

Lejligheden på Strandvejen tilhørte den 18 årige, der netop var flyttet hjemmefra.

Sigtet for vold

De tre er nu sigtet for vold mod tjenestemand i funktion.

De to ældste blev afhørt i løbet af natten, men den 16-årige, en pige, er ikke myndig og kunne derfor ikke afhøres før klokken ni søndag morgen, hvor de sociale myndigheder mødte op. Pigen havde sparket politifolkene og kaldt dem "dumme svin."

Pigens forældre blev kontaktet i løbet af natten, men ønskede ikke at være til stede under en afhøring.

Læge tilkaldt

I ventetiden indtil de sociale myndigheder mødte op, var en læge også tilkaldt, fordi pigen klagede over smerter i ryggen.

Lægen kunne dog ikke konstatere noget alvorligt i vejen med pigen.

- Det var ikke en særlig samarbejdsvillig flok unge mennesker. De gjorde sig så umulige som muligt, fortæller vagthavende ved Nyborg Politi.

Pigen på 16 blev afhørt i tilstedeværelse af de sociale myndigheder, som tog hende med til en snak om hændelserne efter afhøringen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Find sammen om plastik

Det er den helt rigtige person, regeringen har sat i spidsen for den del af klimapartnerskabet med erhvervslivet, der handler om cirkulær økonomi, affald og vand. Camilla Haustrup Hermansen, fjerde generation af den fynske industrifamilie Haustrup, har som medejer af og direktør i Plus Pack i det daglige hænderne dybt begravet i virkelighedens verden, hvor det handler om at genanvende så meget plastik som muligt i produktionen af ny plastik. Det skriver Camilla Haustrup Hermansen om i dag i sin erhvervsklumme her i avisen og betoner, hvor vigtigt det er for erhvervslivet at genanvende materialer i langt større omfang, end det sker i dag. Ikke kun plastik, men alle mulige materialer. Hendes særlige pointe er, at grøn energi, som alle nævner som det vigtigste til at indfri målet om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030, slet ikke er nok til at sikre målet. Det er pinedød nødvendigt, at virksomheder bliver meget bedre til at genanvende materialer som for eksempel plastik. Plus Pack, der fremstiller emballage af blandt andet plastik, er allerede nået langt på det felt. Netop når det handler om plastik, virker det uforståeligt, at der ikke i de 10 fynske kommuner er etableret en fælles strategi for, hvordan vi sorterer og genanvender plastik. I serien "Fra bord til jord", som avisen bragte for knap to måneder siden, afdækkede vi, hvordan der eksisterer flere forskellige ordninger omkring sortering af plastik. Og i øens største kommune, Odense, der i disse måneder er ved at indføre en ny affaldsordning, skal der slet ikke sorteres plastik. Der arbejdes på en fælles kommunal ordning, hvori indgår et eftersorteringsanlæg, men det har tilsyneladende lange udsigter og kan tage tre-fem år, inden den er en realitet. Opfordringen herfra er, at der sættes turbo på en fælles ordning. Fyn kunne blive et eksempel for resten af landet på, hvordan det kan gøres. Og skulle det betyde, at det bliver lidt dyrere at komme af med sit skrald, er det en pris, der er værd at betale.

Annonce