Annonce
Odense HC

Unge danskere klar til knal-eller-fald kampe

Lukas Jørgensen (her set i GOG-farver) blev kampens spiller for Danmark, da holdet storsejrede mod Chile ved U21-VM. Arkivfoto: Ole Nielsen
Danmark vandt en forventet og overbevisende sejr mod Chile mandag og er nu klar til de afgørende knald-eller-fald kampe ved U21-VM i Spanien.

HÅNDBOLD: Der var aldrig nogensinde tvivl om resultatet.

Danmark fløjtede holdets sidste gruppekamp i gang mandag klokken 12, og den brede forventning var, at Danmark ville storsejre mod Chile, der ikke helt kan siges at have de samme håndboldtraditioner endnu, som man har i Danmark.

Og forskellen i traditioner skinnede da også igennem allerede fra kampens begyndelse.

For nogle dage siden var det Danmark, der havde problemer med at score fra kampens begyndelse, da holdet kun fik presset fire mål ind bag stregen de første 20 minutter. Den lektion sendte de unge danskere så videre til Chile mandag, og efter 13 minutter havde Chile fundet nettet to gange.

Chilenerne fik - ledet af Aaron Codinas fem mål - dog rettet lidt op på scoringsproblemerne i sidste halvdel af første halvleg. Sydamerikanerne endte med at få scoret ni mål i første halvleg.

Det hjalp dog ikke meget for spillerne, da de havde kæmpe problemer i forsvaret. 23 mål blev det til for Danmark på de første 30 minutter.

Annonce

GOG-hoplaet fortsatte

Danmarks tre GOG-repræsentanter Emil Lærke, Mathias Gidsel og Lukas Jørgensen har generelt set haft en positiv turnering indtil videre, og de tendenser fortsatte mod Chile.

Lukas Jørgensen bragede målene i nettet for Danmark hele kampen igennem og endte som topscorer og kampens spiller med otte mål. Emil Lærke og Mathias Gidsel var lige efter og endte på en delt andenplads med fem mål hver.

Det faktum, at Danmark havde lukket kampen stort set med det samme, gjorde også, at Danmarks landstræner Stefan Madsen kunne gøre brug af hele truppen, og det betød, at 13 af 16 spillere på holdkortet gik fra kampen med mindst et mål.

Selvom første halvleg ikke ligefrem havde tørstet efter mål, var det anden halvleg, hvor den sande målfest startede. Hvor der sammenlagt blev scoret 32 mål i første, blev der scoret 40 mål i anden halvleg.

Nok dels på grund af kæmpeføringen slækkede danskerne også lidt på forsvaret i anden halvleg, og Chile tog chancen for at komme lidt bedre med på måltavlen. Kampen endte 48-24, et resultat, der primært afspejler den imponerende danske offensiv i kampen. Man kan argumentere for om 24 mål mod Chile ikke er nogle kasser for mange, og Danmark skal uden tvivl konsolidere forsvaret lidt mere, hvis det skal blive til sejre mod de helt store hold.

Sejren mod Chile betyder, at Danmark ender på førstepladsen i gruppe D. I ottendedelsfinalen skal holdet møde en, på papiret, overkommelig modstander i Sydkorea. Den kamp bliver spillet onsdag på et endnu ukendt tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce