Annonce
Nordfyn

Unge butiksansatte har svært ved at påtale manglende mundbind og afstand

Det er siden den 29. oktober 2020, at der har været krav om mundbind i landets butikker. Arkivfoto: Dorthe Wolff
Det er ikke let at passe butiksarbejdet samtidig med, at man også skal holde øje med kundernes adfærd. Slet ikke som ung medarbejder, fortæller souschef.

Søndersø: - Kan man tillade sig at sige til sine medborgere, når man er på arbejde: "Ved du hvad, du står for tæt". Og hvordan skal man lige gribe ind i den der intimsfære, som er?

De tanker fylder ret meget som butiksansat i øjeblikket, fortæller souschef fra Superbrugsen i Søndersø, Lars Bach.

- At skulle gribe ind og blande sig, er der da mange medarbejdere, der synes er specielt at gøre, fortæller Lars Bach og tilføjer:

- Jeg kan godt følge nogle kolleger, der har udtalt sig i pressen om, at de har følt sig overfuset, når folk ikke ser det som vores job at spørge til mundbind eller afstand.

Annonce

Svært for unge

Særligt de unge, fremhæver han, kan godt have svært ved at irettesætte kunder, der er ældre end dem selv.


Hvis det er unge Anne på 16 år, der spørger Helle på 34 år "Hvorfor har du ikke mundbind på?", jamen så er det ofte grænseoverskridende for dem at skulle gøre det, fordi de er bange for, hvilken reaktion, der kommer.

Lars Bach, souschef Superbrugsen i Søndersø


- Og man kan jo også hurtigt få nogle stik tilbage, fordi man pludselig skal være lidt "politimand". Nogle kan godt føle sig intimideret over at blive spurgt, hvorfor de for eksempel ikke bærer mundbind. Og hvis det er unge Anne på 16 år, der spørger Helle på 34 år "Hvorfor har du ikke mundbind på?", jamen så er det ofte grænseoverskridende for dem at skulle gøre det, fordi de er bange for, hvilken reaktion, der kommer. Og fordi de ikke har lige så mange værktøjer i redskabskassen, som vi andre har.

Så de afholder sig måske tit fra at spørge?

- Ja, det synes jeg faktisk, at de gør. Det er en svær situation, fortæller han.

Men det betyder ikke, at man slipper for at blive spurgt.

- Men så er det jo så så fint, at vi er en masse "voksne" mennesker til stede også, så selvfølgelig får vi dem spurgt ad og supplerer hinanden på den måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Superman, Døgnbrænderen og andre lokale kendisser vil ind i politik - kan de holde gejsten?

Annonce