Annonce
Kerteminde

Unge bruger bibliotek som værested og efterlader det i dårlig stand: Det får nu konsekvenser

Frem til marts vil biblioteket i Kerteminde lukke for selvbetjeninger nogle timer tidligere lørdag og søndag. Foto: Mette Louise Fasdal
Biblioteket i Kerteminde er gentagende gange blevet brugt som værested af unge, og det får nu Kerteminde Bibliotekerne til at lukke biblioteket for selvbetjeningen nogle timer tidligere hver weekend.

Kerteminde: Tomme flasker, snuspakker, skidt, skrald og hærværk blev efterhånden hverdagskost på Broby Bibliotek i Faaborg-Midtfyn Kommune, som er åben for selvbetjening alle ugens dage fra klokken 7 til 22.

Det fik Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne til at lukke biblioteket i Broby for selvbetjening efter klokken 17. Det skrev Fyens Stiftstidende om i weekenden.

Af samme årsag som i Broby har Kerteminde Bibliotekerne fra 1. december besluttet at indskrænke den selvbetjente åbningstid lørdag og søndag til klokken 17 for biblioteket i Kerteminde.

Annonce

Det er utroligt ærgerligt, at vi er nødt til at lukke biblioteket. Det burde jo været åbent hele døgnet for borgere, der kunne benytte det. Det er jo borgernes hus, men vi har haft lidt udfordringer, som jeg kan forstå, at man også har andre steder på Fyn.

Dorte Rugtved

Kertemindes bibliotek har igennem en længere periode oplevet, at det er blevet brugt som et værested for unge, og efterfølgende er stedet blevet efterladt i en dårlig stand med affald.

- Det dur ikke. Det kan man ikke have på et folkebibliotek, forklarer Dorte Rugtved, der er leder af Kerteminde Bibliotekerne.

Alle borgeres hus

Hun fortæller, at det foreløbigt bliver frem til 1. marts, at biblioteket i Kerteminde i weekenderne lukker for selvbetjening klokken 17.

- Med mindre alting bliver bedre. Så ruller vi bare tilbage. Der er ikke noget, der ikke kan justeres, siger Dorte Rugtved.

- Det er utroligt ærgerligt, at vi er nødt til at lukke biblioteket tidligere. Det burde jo været åbent hele døgnet for borgere, der kunne benytte det. Det er jo borgernes hus, men vi har haft lidt udfordringer, som jeg kan forstå, at man også har andre steder på Fyn, tilføjer hun.

Har du behov for at komme på et bibliotek i weekenden efter klokken 17, henviser Kerteminde Bibliotekerne til bibliotekerne i Langeskov og Munkebo, som stadig vil have åbent til klokken 20.

Annonce
Assens For abonnenter

Efter stormøde om spyt, hærværk og trusler skal forældre på banen: - Vi skal passe på med ikke at stigmatisere nogen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Erhverv For abonnenter

Svin med betændte klove blev transporteret af fynsk vognmand - en fik revet trynen revet af: - Det er kun toppen af isbjerget

Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben overtager fire lejemål

Nordfyn

Ukrainsk ambassadør på fynsk besøg: - Det gav dem en tryghed og en forståelse

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Kerteminde

Ny drejning i byggeskandale: Byggebrødre med ejendomme på Fyn undersøges af politiet

Kerteminde For abonnenter

De synger stadigvæk ikke 'vi går aldrig hjem' på Den Røde: Regina kæmper dog videre trods nyt afslag

Kritikken hagler ned over omstridt virksomhed, men esbjergenserne boykotter ikke: - Folk har måske en mening, men de går oftest ud med en kasse under armen alligevel

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tog imod Esbjerg Vikings

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

OB

Bo Henriksen har noteret sig Hans Christian Bernats fejl og vil søge at udnytte det i pokalfinalen

Middelfart For abonnenter

Ægtepar vil kæmpe mod stor solcellepark: - Jeg har ikke bosat mig på landet for at se på solceller

Faaborg-Midtfyn

Se video: Fyn springer ud i lilla - Syren Bjarne anbefaler særligt disse steder, du skal se

Annonce