Annonce
forside

Ungdomsskolen puffer unge mod uddannelse

Kim Gubbi Lundvaldt, der driver restauranten Resumé, får også besøg af de unge fra ungdomsskolen. Det er også ham, der sammen med kokkekollegaen Daniel Guldmann står for at runde "Fra jord til bord"-forløbet af med en gastronomisk udfordring til eleverne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Elever i 7. til 10. klasse kan følge forløb i Svendborg Ungdomsskole, hvor de bliver rustet til at klare sig gennem uddannelsesjunglen med hjælp fra det lokale erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner.

Annonce

Svendborg: Når man sidder på sine sidste år i folkeskolen, kan det være sin sag at blive skarp på, hvad man skal uddanne sig til. Og måske endnu sværere at forstå hvilke uddannelser, der fører til hvilke job.

Hører man samtidig til blandt dem, der har deres gang i Svendborg Ungdomsskole, er der dog hjælp at hente.

Ungdomsskolen har skabt et tilbud, som viser sig at være en succes. Et tilbud, som hjælper elever i 7. til 10. klasse til at blive klogere på den uddannelsesjungle, de skal skabe sig et overblik over på den anden side af folkeskolen.

- Vi har skabt et dynamisk tilbud, hvor vi fokuserer på at gøre sammenhængen mellem uddannelse og job tydelig, og hvor indholdet hurtigt kan ændres, hvis der er behov for det, siger Anders Stricker fra Svendborg Ungdomsskolen i en pressemeddelelse.

Tilbuddet har indtil videre bestået i to forløb - "Job på Havet", som har været gennemført to gange, og "Fra jord til bord", som kommer til at køre fra februar i år.

I begge forløb bliver de unge taget med på virksomhedsbesøg, som har til formål at lade dem få fingrene ned noget konkret som at malke en ko, styre et skib eller køre en traktor. Samtidig bliver de introduceret til lokale rollemodeller og får et indblik i, hvordan job og uddannelse og forskellige erhverv hænger sammen.

Og det er noget, erhvervslivet velvilligt har bidraget til. i "Job på Havet" har Svendborg Erhvervsskole, Svendborg Søfartsskole, Bagenkop Havn, Simac, Mærsk Training Center, Ærøfærgen og Søby Værft været værter, og det nye forløb bliver eleverne taget med på besøg hos Dalum Landbrugsskole i Korinth, Andekærgård, Tåsinge Æg, Skovsgaard Gods, Løgismose Mejeri, Restaurant Resumé og Kokkenlandsholdet.

Også i hjemmene bliver tilbuddet modtaget med begejstring.

- Både forældre og elever fremhæver, at forløbene har givet masser af samtalestof derhjemme, og at deltagerne har fået konkret viden, som både har inspireret dem, gjort dem nysgerrige og udfordret dem, siger Anders Stricker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce