Annonce
Nordfyn

Ungdomsskoleleder: Udsat område i Otterup er på hotspot-rute

Morten Schneider Schlægelberger, ungdomsskoleleder i Nordfyns Kommune, har ikke hørt om, at der bliver solgt narko i tunnellen under Horsebækvej i Otterup. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Arealerne ved Sletten Skole afdeling Nordvest er i forvejen en del af 54 SSP hotspots på Nordfyn, fortæller ungdomsskoleleder.

Otterup: Morten Schneider Schlægelberger, ungdomsskoleleder i Nordfyns Kommune, fortæller, at han via forvaltningen i denne uge har fået en henvendelse fra en borger, som er bekymret omkring unge, der er alkohol- og stofpåvirkede omkring borgerens bopæl tæt ved nordvestkvarteret.

- Jeg har selvfølgelig sendt henvendelsen videre til vores opsøgende SSP-medarbejder. Og henvendelsen vendes også i det SSP-netværk, hvori politiet indgår, fortæller han.

På Nordfyn er der såkaldt 54 SSP hotspots. Området ved Sletten Skole afdeling Nordvest er også med på denne liste.

- Alle steder, hvor de unge samles, bliver lagt ind på vores SSP hotspot-rute. Området ved Sletten Skole afdeling Nordvest er også med, men at der ved tunnellen under Horsebækvej skulle være et problem med narkosalg, det er jeg ikke bekendt med, siger Morten Schneider Schlægelberger.

En SSP hotspot-rute behøves ikke at være forbundet med noget negativt.

- Det kan være, at man er i gang med et helt almindeligt ungdomsliv, der handler om at komme lidt under radaren fra de voksne, forklarer ungdomsskolelederen.

Hotspot-ruterne ligger typisk ved skoler, idrætshaller og bålhytter. SSP Nordfyns to opsøgende medarbejdere kører forbi ruterne om aftenen på hverdage og i weekender.

- Men vores ssp-medarbejdere laver ikke politiopklaring, og derfor kan jeg kun opfordre folk til at ringe direkte til politiet, hvis de har set noget underligt på en bestemt adresse, fastslår Morten Schneider Schlægelberger og tilføjer:

- Vi ved, at der bliver solgt stoffer i stort set alle byer på Nordfyn. I perioder popper det mere op nogle steder, og det er vi selvfølgelig opmærksomme på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce