Annonce
Nordfyn

Ungdomsskoleleder: Udsat område i Otterup er på hotspot-rute

Morten Schneider Schlægelberger, ungdomsskoleleder i Nordfyns Kommune, har ikke hørt om, at der bliver solgt narko i tunnellen under Horsebækvej i Otterup. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Arealerne ved Sletten Skole afdeling Nordvest er i forvejen en del af 54 SSP hotspots på Nordfyn, fortæller ungdomsskoleleder.

Otterup: Morten Schneider Schlægelberger, ungdomsskoleleder i Nordfyns Kommune, fortæller, at han via forvaltningen i denne uge har fået en henvendelse fra en borger, som er bekymret omkring unge, der er alkohol- og stofpåvirkede omkring borgerens bopæl tæt ved nordvestkvarteret.

- Jeg har selvfølgelig sendt henvendelsen videre til vores opsøgende SSP-medarbejder. Og henvendelsen vendes også i det SSP-netværk, hvori politiet indgår, fortæller han.

På Nordfyn er der såkaldt 54 SSP hotspots. Området ved Sletten Skole afdeling Nordvest er også med på denne liste.

- Alle steder, hvor de unge samles, bliver lagt ind på vores SSP hotspot-rute. Området ved Sletten Skole afdeling Nordvest er også med, men at der ved tunnellen under Horsebækvej skulle være et problem med narkosalg, det er jeg ikke bekendt med, siger Morten Schneider Schlægelberger.

En SSP hotspot-rute behøves ikke at være forbundet med noget negativt.

- Det kan være, at man er i gang med et helt almindeligt ungdomsliv, der handler om at komme lidt under radaren fra de voksne, forklarer ungdomsskolelederen.

Hotspot-ruterne ligger typisk ved skoler, idrætshaller og bålhytter. SSP Nordfyns to opsøgende medarbejdere kører forbi ruterne om aftenen på hverdage og i weekender.

- Men vores ssp-medarbejdere laver ikke politiopklaring, og derfor kan jeg kun opfordre folk til at ringe direkte til politiet, hvis de har set noget underligt på en bestemt adresse, fastslår Morten Schneider Schlægelberger og tilføjer:

- Vi ved, at der bliver solgt stoffer i stort set alle byer på Nordfyn. I perioder popper det mere op nogle steder, og det er vi selvfølgelig opmærksomme på.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce