Annonce
Nordfyn

Ungdomsskolen inviterer: Skal Otterup have et nyt scooterværksted til unge?

Hvis du kan lide at pille ved knallerter eller scootere, er der godt nyt. Nordfyns Ungdomsskole arbejder på at lave et scooterværksted, hvis der er opbakning til det blandt Otterups unge. Arkivfoto: Hans Sturesson
Nordfyns Ungdomsskole og frivillige forældre inviterer til infoaften. Et nyt scooterværksted i Otterup er på tegnebrættet, og nu kan de unge komme med deres syn på ideen.
Annonce

Otterup: Hvis du interesserer dig for scootere, mekanik og socialt sammenhold, så bør du møde op til infoaften om ungdomsskolens måske kommende scooterværksted i Otterup.

Infoaftenen holdes torsdag den 14. november klokken 18.30 på Ørkebyvej 11 ved FGU Otterup, og der serveres i øvrigt gratis pizza og sodavand til de fremmødte. Ifølge Morten Schneider Schlægelberger, leder af Nordfyns Ungdomsskole er der flere årsager til, at ideen om et scooterværksted er dukket op.

- I ungdomsskolen har vi snakket længe om, hvordan vi kunne finde et sted, så vi kan møde nogle af de unge mennesker, der er glade for at køre og reparere på scootere. En far, der hedder Kim, ringer til mig en dag og spørger, hvordan vi kan få lavet et scooterværksted til de unge. Vi mødtes efterfølgende nede i ungdomsklubben i Otterup. Kim, Claus (en anden far, red) og jeg blev enige om, at det her skulle vi undersøge, siger Morten Morten Schneider Schlægelberger og tilføjer:

- Er det dybest set et traditionelt scooterværksted, de unge vil have eller er det noget alt andet? Det vil vi finde ud af med den her infoaften. Jeg synes, det er fedt, at der er nogle forældre, som viser omsorg for de unge og for et helt lokalsamfund i Otterup ved at tage initiativ.

Hos FGU Otterup (tidligere Otterup Produktionshøjskole, red) har Nordfyns Ungdomsskole fået lov til at afholde infoaftenen. Ifølge Morten Schneider Schlægelberger har skolen også tilkendegivet, at ungdomsskolen godt må bruge nogle af deres værksteder, hvis ønsket er, at der skal laves et scooterværksted til unge.

Jeg synes, det er fedt, at der er nogle forældre, som viser omsorg for de unge og for et helt lokalsamfund i Otterup ved at tage initiativ.

Morten Schneider Schlægelberger, leder af Nordfyns Ungdomsskole.
Annonce

Eneste af sin slags

Hvis der kommer et scooterværksted i Otterup, vil det være den eneste af sin slags på Nordfyn.

- Mig bekendt har jeg ikke hørt om andre. Vi har masser af motorværksteder på Nordfyn. Vi tilbyder eksempelvis gokart- og motorlære hos FGU Søndersø, som har et decideret autoværksted, oplyser Morten Schneider Schlægelberger.

I løbet af sommeren har avisen skrevet om problemerne med ulovlige og hurtige scootere i Otterup, der skaber stor bekymring hos flere borgere.

Morten Schneider Schlægelberger og flere forældre i Otterup er ærgerlige over, at alle, der kører på scooter, skæres over én kam.

- Vi ønsker lidt at få lavet en anden fortælling, da alle, der har en scooter, ikke er bøller. Håbet med et scooterværksted, eller hvad det nu ender med at blive, er, at vi kan mødes med de unge, så vi på den måde også nemmere kan finde løsninger sammen.

Det vil som udgangspunkt være gratis at komme på et scooterværksted, når ungdomsskolen står for det.

- Reservedele skal de selv medbringe, men ungdomsskolen vil selvfølgelig gerne bidrage med en startinvestering i form af værktøj med videre for at få det sat godt i gang, fortæller Morten Schneider Schlægelberger.

Morten Schneider Schlægelberger, leder af Nordfyns Ungdomsskole, håber, at en masse unge mennesker med interesse for mekanik og scootere vil møde op til infoaftenen om et scooterværksted i Otterup. Arkivfoto: Nils Svalebøg
1. november 2018 indtog Morten Schneider Schlægelberger jobbet som leder af Nordfyns Ungdomsskole. Arkivfoto: Nils Svalebøg. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce