Annonce
Serie 1

Ungdommen skal gøre forskellen for Odense KFUM

Arne Appelgren ser stor fremtid i det unge KFUM mandskab frem mod sæsonstart. Foto: Ugeavisen Odense
En stor tilgang af unge spillere kan blive udslagsgivende for KFUM's ambitioner om en topplacering. En ambition der kommer i kølvandet på en sæson, hvor klubben var lige ved at rykke ned i Serie 2.

FODBOLD: At hænge med røven i vandskorpen er en situation, de fleste gerne vil undgå. Ikke desto mindre var det virkeligheden for serie 1-klubben Odense KFUM i sidste sæson. De reddede livet med kun få point ned til Sanderum BK, der, på trods af en flot slutspurt, ikke kunne nå at samle den nødvendige mængde point sammen til at overleve

Den odenseanske traditionsklub, der havde sin nationale storhedstid i 1960'erne med bl.a. en tabt pokalfinale mod Esbjerg, har siden oprykningen fra Serie 2 i 2013 været et stabilt midterhold i Serie 1, men sidste år var det ved at gå galt.

I denne sæson er ambitionerne dog til mere end blot overlevelse. For Arne Appelgren, der er førsteholdstræner i klubben, har sommeren budt på flere ændringer. Det er ændringer, der har givet klubben en tro på, at førsteholdet kan lege med i den sjove ende af tabellen, når vi nærmer os sæsonens afslutning til juni.

- Der er kommet nogle Fynsseriehold ned, og de bør dominere sammen med OKS, som har et stærkt fundament og udvikler rigtig mange seriespillere. Så kommer der nogle klubber lige under dem, og der vurderer jeg, at vi hører med til. Vi regner med at være med i top 5, når vi nærmer os slutningen af sæsonen.

Arne Appelgren mener, at stor udskiftning i holdets kerne er udslagsgivende for troen på bedre tider. Holdet har henover sommeren set en stor tilgang af unge spillere - både fra egen afdeling og tilkommere.

- Vi har arbejdet med profilen på holdet, forklarer Arne Appelgren. Vi har været et hold, der har bestået af rigtig mange rutinerede og gode spillere. Gennemsnitsalderen har nok ligget på den gode side af 30, men målet har været at få det ændret. Det synes vi faktisk, vi er lykkedes rigtig godt med, hvilket giver os tro på, at vi kan blande os i toppen i denne sæson.

KFUM starter sæsonen på udebane mod Søndersø BK den 25. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Annonce