Annonce
Sport

Ungdommelige AaB skal bruge endnu flere talenter

Claus Bjoern Larsen/Ritzau Scanpix
Selv om AaB i forvejen har et ungt hold, så er det ambitionen, at klubben skal benytte flere unge spillere.

AaB tabte lørdag 0-1 på udebane mod Vendsyssel efter en skidt præstation.

Dermed markerede cheftræner Jacob Friis ikke sin forlængelse med AaB på bedste vis. Friis forlængede i løbet af ugen sin aftale med klubben til sommeren 2020.

Samtidig er det intentionen, at AaB fremover skal bruge færre penge og flere talenter. Dette er planen, selv om klubben de seneste sæsoner har haft top-6 som målsætning.

Den præmis er Jacob Friis helt bekendt med, også selv om ambitionerne i klubben er store.

- Det er et langsigtet projekt. Men projektet vil altid være en del af AaB, og det vil altid følge den siddende træner i AaB, siger Friis.

Klubben mister over 800 kampes erfaring, når anfører Rasmus Würtz og viceanfører Kasper Risgård begge stopper til sommer.

Det bekymrer dog ikke Friis, der er opmærksom på at finde balancen mellem rutine og talent.

- Der er så meget andet at bekymre sig om. Men det er selvfølgelig meget erfaring vi mister, så vi er opmærksomme på at sammensætte den rigtige trup til sommer, siger Friis.

Sportsdirektør Allan Gaarde ser også de unge talenter som naturlige erstatninger. Men han varsler samtidig, at der vil blive hentet forstærkning udefra.

- Uden at være konkret, så skal vi forstærkes på enkelte positioner. Med to centrale midtbanespillere og en midterforsvarer, der smutter, så skal vi sikre os, at vi har det rigtige antal spillere til positionerne, siger Gaarde.

Gaarde understreger, at nordjyderne forventer at sælge flere profiler i sommerens transfervindue.

- Der skal sælges en spiller eller to, og det er jo selvfølgelig sjældent, at klubberne ikke er ude efter profilerne, siger Gaarde.

I kampen mod Vendsyssel havde AaB ni spillere af egen avl med i startopstillingen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce