Annonce
Sport

Ungarn slår Island og sender Danmark ud af EM

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

De islandske håndboldherrer tabte til Ungarn og kunne ikke hjælpe Danmark, som har udspillet sin rolle ved EM.

De danske håndboldherrer er færdige ved EM.

Island tabte 18-24 til Ungarn, og med det islandske nederlag er Danmark færdig i turneringen allerede efter det indledende gruppespil.

Flere tusinde danske håndboldfans havde taget plads sammen med de godt 1000 islandske fans for at bakke Island op. Men det hjalp ikke.

Danmark er ude, allerede inden at holdet senere onsdag aften skal møde Rusland. Den kamp går i gang klokken 20.30.

Island var allerede klar til mellemrunden inden onsdagens kamp mod Ungarn, men islændingene kunne med en sejr over Ungarn have taget to point med videre til den fase af turneringen.

Af samme grund havde Island på forhånd varslet, at kampen mod Ungarn var yderst vigtig.

Det kunne man dog ikke se fra kampens start, hvor Ungarn kom blæsende og foran 3-0.

Den ungarske keeper Roland Mikler snuppede samtlige islandske forsøg i de første minutter af kampen.

Det var en tidlig forskrækkelse for Island og ikke mindst Danmark.

Men den rutinerede islandske fløj Gudjon Valur Sigurdsson svarede igen med to scoringer og reducerede til 2-3, inden Alex Petersson efter ti minutter sørgede for kontakt ved 3-3.

Island dominerede i denne periode og scorede seks ubesvarede mål til 6-3-føring. Ungarns scoringspause varede i hele ti minutter.

Fem minutter før pausen bragte Petersson foran med hele 11-6, og det blev også 12-7 kort efter.

Ungarn kæmpede sig dog ind i opgøret igen og holdt spændingen nogenlunde intakt ved at reducere til 9-12 inden pausen.

Ungarn havde stor fysisk styrke og en håndfuld spillere med en kampvægt på 100 kilo eller mere.

Især den 204 centimeter og 104 kilo tunge ungarske stregspiller Bence Bánhidi var med til at få Ungarn helt tilbage i opgøret med mål på samlebånd.

Ungarn udlignede til 15-15 og senere 17-17, og Island havde svært ved at følge med.

Tre hurtige scoringer sørgede for ungarsk føring på 20-17. Danskerne, som var ankommet til hallen, hang for alvor i tovene.

Gudmundur Gudmundsson, Islands landstræner, tog sig til hovedet og forsøgte med flere timeouts at vende slagets gang.

Det lykkedes ikke.

Island, som ellers havde vundet de to foregående kampe over Danmark og Rusland, hang hele tiden efter. Og Ungarn blev ved med at trække fra og kom også foran 24-18.

Island er trods nederlaget fortsat videre. Men Danmark kan ikke længere avancere fra gruppespillet.

Med sejren over Island er Ungarn videre til mellemrunden med to point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Fodbold

Emil Lyng til Middelfart

Annonce