Annonce
OB

Ung OB-målmand nomineret til DBU-pris

Oliver Christensen er stærk i både parader og har et godt blik for spillet ude i marken. Her ses målmanden forrige år i træningen i Ådalen. Foto: Sugi Thiru
Oliver Christensen er indstillet sammen med fire andre til Årets mandlige Talent-prisen. DBU fordeler i år uddelingen af en lang række priser ud over en hel uge.

OB's unge målmand Oliver Christensen, 20, har allerede etableret sig som stamspiller i Superligaen, og det har vakt stor opmærksomhed.-

Nu er OB'eren nomineret som kandidat til Årets Talent-prisen i DBU.

- Oliver har bidt sig fast som første keeper i OB, hvilken er en bedrift af en målmand i hans alder. Dette har medvirket til, at han også er fast første målmand på U21 landsholdet. Hans positive karakter er medvirkende til, at han kan håndtere presset og udvise det nødvendige mod på banen, hvilket gør hans udviklingspotentiale stort. Oliver kan forsvare sit mål, er reaktionsstærk og utrolig dygtig på straffespark. Den bedste alder for en keeper er 30 år, så med 10 år foran sig, har Oliver potentialet nå et meget højt niveau, skriver DBU på hjemmesiden.

Denne gang tilegner DBU en hel uge til at hylde de personer, foreninger og initiativer, der har gjort en forskel for fodbold-Danmark i året der gik.

Uge 9, afsluttende med DBU’s Repræsentantskabsmøde d. 29. februar, bliver omdrejningspunktet for uddelingen af årets fodboldpriser, hvor både personer fra bredden og eliten hyldes. I ugen op til repræsentantskabsmødet vil størstedelen af årets vindere blive kåret, mens vinderne af enkelte priser først vil blive afsløret på selve repræsentantskabsmødet d. 29. februar.

- Uge 9 bliver en helt særlig uge, hvor vi gennem hele ugen hylder de personer, foreninger og initiativer, der gør en forskel for dansk fodbold. Det bliver unikt, og jeg glæder mig over, at vi kan slutte ugen af med at hylde bredden ved vores repræsentantskabsmøde, hvor de ekstraordinære indsatser i foreningslivet vil blive anerkendt foran mange af vores ildsjæle og repræsentanter i dansk fodbold, udtaler Kenneth Reeh, konstitueret direktør for DBU.

Ud over Oliver Christensen er Andreas Skov Olsen, Bologna, Gustav Isaksen, FC Midtjylland. Mikkel Damsgaard, Fc Nordsjælland og Victor Nelsson, FC København nomineret i kategorien Årets Talent.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce