Annonce
Indland

Teenager var i kritisk tilstand efter knivstik på Amager

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det var tilsyneladende et skænderi mellem teenagedrenge, der lørdag aften endte med knivstikkeri.

En dreng på 15 år var en overgang i livsfare, da han lørdag aften blev stukket ned med kniv på Sundbyvestervej på Amager.

Teenageren blev hurtigt bragt til Amager Hospital, hvor han fik behandling, og hans tilstand blev stabil.

Anmeldelsen om knivstikkeriet nåede Københavns Politi klokken 21.38. I løbet af de efterfølgende timer arbejdede efterforskere på at finde ud af, hvad der var sket. Det førte i løbet af natten til en anholdelse.

Den anholdte er en 16-årig dreng.

I løbet af søndagen udviklede sagen sig, da politiet valgte at anholde yderligere to personer i sagen. Det oplyser central efterforskningsleder ved Københavns Politi René Bro.

- Vi har nu anholdt i alt tre. Der er tale om tre drenge, som alle er teenagere, siger han.

Alderen på de to senest anholdte er ikke oplyst nærmere.

Tidligt søndag aften oplyser René Bro, at alle tre teenagere er blevet løsladt uden at være fremstillet i grundlovsforhør.

Politiet opretholder dog en sigtelse for kvalificeret vold mod alle tre, oplyser efterforskningslederen.

Søndag morgen fortalte central efterforskningsleder Søren Lauritsen, at knivstikkeriet formentlig udsprang af et skænderi.

- Der er et kendskab mellem den formodede gerningsmand (den 16-årige, red.) og offeret, men vi kan ikke sige noget konkret om motivet. Der er dog indikationer på, at det begyndte med et simpelt skænderi, sagde han.

Teenagerne havde været i en ungdomsklub lørdag aften. Knivstikkeriet skete i et område ved Sundbyvestervej og Englandsvej.

Også et andet knivstikkeri lørdag aften er blevet efterforsket af Københavns Politi. Det skete på Christianshavn, hvor en mand blev stukket i overkroppen.

Overfaldet fandt sted ved Christianshavns Torv - tæt på indgangen til metroen. I en periode i løbet af aftenen kørte metroen forbi stationen på Christianshavn efter anmodning fra politiet.

De to sager om knivstikkeri har umiddelbart intet med hinanden at gøre, slog Søren Lauritsen fast tidligt søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce