Annonce
Kerteminde

Ung lektor og jurist åbner kontor på Fyn: - Jeg får et kick af at hjælpe andre

Julie Nyrnberg siger selv, at hun får et kick ved at kunne hjælpe folk med at forstå paragrafferne. Foto: Mette Louise Fasdal
Jura-studiet har åbnet flere døre for Julie Nyrnberg, end hun lige troede. Nu er hun lektor i erhvervsjura og har netop åbnet egen virksomhed.

Langeskov: Lige i begyndelsen lå det ligesom ikke i kortene, at 31-årige Julie Nyrnberg fra Langeskov en dag havde sin egen juridiske virksomhed og var lektor i erhvervsjura.

For Julie Nyrnberg gennemførte jura-studiet på Syddansk Universitet i Odense uden, at hun på noget tidspunkt sagde til sig selv: Jeg er simpelthen endt på den rette hylde.

- Jeg fik bare aldrig den åbenbaring, som jeg ventede på, men jeg ønskede heller ikke at droppe ud af studiet, for hvad skulle jeg så? fortæller hun.

Julie Nyrnberg forklarer, at hun mest af alt valgte studiet, fordi hun ikke vidste, hvad hun ellers skulle kaste sig over, da hun blev HF-student på Mulernes Legatskole.

- Jeg gennemførte studiet, fordi jeg følte, at jeg hoppede ud på dybt vand, hvis jeg droppede studiet. Det mod havde jeg ikke dengang, tilføjer hun.

- Det er nok noget andet i dag. I dag tør jeg mere.

Annonce

Jeg kan hjælpe andre

Først nu nogle år efter, at hun blev færdig med jura, og hvor hun for alvor har hænderne nede i mulden og ikke bare sidder og terper tørre paragraffer, ved hun, hvorfor jura var det rette valg for hende.


Jeg kommer med den viden, jeg har, og jeg siger til klienterne, at jeg kun kan rådgive dem, men i sidste ende er det dem, der skal træffe det endelige valg.

Julie Nyrnberg


For nu møder hun mennesker, og det er dem, der betyder noget. Det er deres sag, hun vil kæmpe, og det er dem, der får hende til at have energien til en lang arbejdsdag.

I februar åbnede hun sin juridiske virksomhed, Jura'n, i Langeskov, hvor hun hjælper klienter med juridiske problemstillinger som eksempelvis testamenter, gennemgang af købskontrakter og fremtidsfuldmagter.

- Jeg kommer med den viden, jeg har, og jeg siger til klienterne, at jeg kun kan rådgive dem, men i sidste ende er det dem, der skal træffe det endelige valg, siger hun og understreger, at hun ikke kan tage sager, der skal i retten, men henviser til advokat i Langeskov, Peter Just.

Annonce

Brug for menneskekontakt

Ønsket om at at åbne egen virksomhed har hun fået efter, at hun har arbejdet frivilligt i retshjælpen blandt andet med Peter Just og i Café Paraplyen i Odense.

- Jeg var glad, når jeg gik derfra og havde fornemmelsen af, at jeg havde hjulpet nogle. Så tænkte jeg: Det kan jura jo også bruges til.

I august sidste år begyndte hun også som lektor på ZBC - Zealand Business College - i Slagelse, hvor hun underviser i erhvervsjura.

Inden var hun ansat i Gældsstyrelsen i Middelfart, men her følte hun, at hun kun sad og kiggede ind i en skærm hele tiden.

- Jeg havde simpelthen brug for noget menneskelig kontakt.

Så da jobbet som lektor dukkede op, sprang hun til.

- Eleverne udfordrer mig på mange måder, at det er virkelig skægt, fortæller hun.

Da ZBC ikke har noget problem med, at deres undervisere har virksomhed ved siden af, men faktisk ser det som en fordel, fordi underviserne dermed også har en solid fod plantet i virkeligheden, sprang hun derfor også ud i at åbne sin juridiske virksomhed.

Lige nu har hun sit kontor hjemme i sit hus i Langeskov, men på sigt ønsker hun at få et lokale andet sted.

- Og jeg vil også gerne fortsætte med at undervise, for jeg får et kick af at hjælpe andre, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce