Annonce
Erhverv

Ung landmand voksede stærkt: Fem fynske gårde med i stor konkurs

Morten Svendsen begyndte med udelukkende at drive planteavl, men siden fik han noget usædvanligt både svineproduktion og malkekvæg. Arkivfoto: John Fredy
Den hurtigt ekspanderende landmand Morten Svendsen er gået konkurs og har blandt andet mistet fire gårde på Midtfyn.
Annonce

Broby: Morten Svendsen og hans MS Landbrug har været en succeshistorie i en årrække. I høj fart fik den unge landmand fra Lolland opbygget en stor og tilsyneladende succesrig virksomhed med blandt andet fem landbrug på Fyn og et på Møn.

På Fyn har han drevet landbrug på Nørre Broby-egnen og i nærheden af Kværndrup. Ifølge Miljøstyrelsens register har han i Broby været aktiv på Odensevej 19 og 56, Dyndbjergvej 10 og Allerupvej 46. I Kværndrup har han drevet ejendommen på Ravndrupvej 28.

I alt drev han før konkursen 1.500 hektar og havde 1000 søer og 250 malkekøer i nyrenoverede stalde.

Annonce

Bopæl på Lolland

Men i maj blev Morten Svendsen, der er i 30'erne, taget under konkursbehandling ved retten i Nykøbing Falster. Det skriver Landbrugsavisen.

Kurator i boet er advokat Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater i Aarhus.

- Det er nok gået for stærkt. Der er investeret for meget. Når man skal ekspandere, skal man have den nødvendige egenkapital for at følge med, siger han til Landbrugsavisen.

Han oplyser også til avisen, at flere af de fynske ejendomme blev solgt fra op til konkursen, og at handlerne bliver opretholdt.

Landbrugsavisen fortalte i slutningen af 2019 om, hvordan den unge landmand fra Lolland havde arbejdet sig op på rekordtid. Dengang var hans mål at få lidt mindre jord på Møn men flere søer.

Ifølge CVR-registeret har Morten Christian Bælum Svendsen, som er hans fulde navn, siden 2015 haft sit hovedsæde på Lolland sammen med sin officielle bopæl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce