Annonce
Bøger

Ung krimiblogger: Hellere ærlig end positiv

Mathias Hou fra Odense er vild med krimier og håber, at hans blog kan motivere andre unge til at læse mere. Privatfoto.
Mathias Hou fra Odense, der har en bachelor i digital konceptudvikling, har kun blogget om krimier i et halvt år. Alligevel stemte læserne ham i finalen som en af tre kandidater til titlen Danmarks Bedste Krimiblogger.

Bøger: Først forsøgte Mathias at lokke sin far, Ole Hou, til at skrive en krimiblog. Faren, som er cand. mag i fransk og tysk, har altid læst meget, og Mathias mente, at han burde dele sin viden og passion for litteratur. Alt det tekniske i forhold til hjemmesiden, skulle Mathias nok tage sig af, lokkede han, men faren sagde nej, og sådan gik det til, at Mathias selv måtte til tasterne og skabe sin egen blog. Det er gået så godt, at læserne her godt et halvt år efter bloggens fødsel stemte ham i finalen om at blive Danmarks bedste krimiblogger.

- Jeg har også altid læst meget, og særligt krimier er min passion, fortæller Mathias, mens far Ole nikker.

Han sidder med i samtalen, for han har alligevel fået en rolle på bloggen: Han er gæsteskribent.

- Og min korrekturlæser indimellem, fortæller Mathias, der har fået 461 følgere på Instagram og 234 på Facebook.

- Jeg har ikke nogen drøm i forhold til at få mange følgere. Jeg vil hellere have 10, der elsker genren og kan lide min blog, end 1000, der stort set er ligeglade, siger han.

Hvor meget læser du?

- Jeg læser to til tre bøger om ugen.

- Hvad er din ambition med din blog?

- Jeg vil selvfølgelig gerne dele min passion, men jeg vil især gerne have flere unge til at læse. Mange i min generation ser Netflix, HBO og så videre i stedet for at læse, og det vil jeg gerne være med til at lave om på, for ellers dør litteraturen jo. Der er så meget positivt ved at læse - for eksempel nedsætter det stress og hjælper til at blive bedre til at huske, siger Mathias og tilføjer:

- Og så vil jeg gerne citeres på bogomslagene. Det har jeg prøvet, og sådan en analog markedsføring er fantastisk spændende at prøve.

- Er det så unge læsere, du har?

- Nej ikke endnu. Noget tyder på, at jeg især bliver læst af modne kvinder, fortæller Mathias og ler højt.

- Hvad er din metode, når du anmelder?

- Det er ikke vigtigt for mig at være en positiv blogger, så jeg kalder en spade for en spade. Jeg siger min ærlige mening, fordi jeg ser mig selv som ambassadør for mine læsere - ikke for forfatterne og forlagene. Jeg går meget op i, om jeg kan mærke forfatteren, når jeg anmelder en bog, om engagementet skinner igennem. Det betyder også meget, om bogen rører mig, og om den er skrevet i et godt sprog. Og så respekterer jeg selvfølgelig plottet, som jeg passer på ikke at afsløre i mine anmeldelser.

- Hvordan fordeler du stjernerne?

- I avisen og mange andre steder er skalaen seks stjerner, og det er lidt gammeldags. Min skala er på fem stjerner. Jeg har ikke prøvet at give én stjerne, men det vil betyde, at bogen er fuldstændig værdiløs. To stjerner betyder, at den er kedelig og måske med research-fejl. Jeg giver tre stjerner for den gode gennemsnitlige roman, der ikke har rørt mig stort. Fire stjerner betyder en god bog over gennemsnittet med et højt spændingsniveau og med overraskelser. Fem stjerner er topkarakteren. En bog, som har grebet mig, men selv om der er fem stjerner, kan jeg stadig godt have noget at udsætte på den. Gennemsnittet for mine stjerner er 3,8.

- Du får bøgerne foræret af forlagene?

- Ja, de sender lister, som jeg kan bestille ud fra. Nogle bøger får jeg også uopfordret, og nogle køber jeg selv, fordi jeg også skriver om ældre bøger for eksempel i forbindelse med, at jeg samler op på en aktuel forfatter.

- Tjener du penge på din blog.

- Nej, og det er heller ikke målet. Min blog handler først og fremmest om passion.

- Du kunne sælge bannerannoncer?

- Jeg har overvejet det, men det kommer meget an på indholdet. Jeg vil for eksempel ikke have en reklame for en bog, som er dårlig.

Blå bog

Mathias Hou, 26 år, bor på Skibhusvej i Odense sammen med sin kæreste. Er opvokset i Stige.

Har en bachelor i digital konceptudvikling og læser i øjeblikket til en kandidat i international virksomhedskommunikation.

Hans blog hedder Titlen.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce