Annonce
Bøger

Ung krimiblogger: Hellere ærlig end positiv

Mathias Hou fra Odense er vild med krimier og håber, at hans blog kan motivere andre unge til at læse mere. Privatfoto.
Mathias Hou fra Odense, der har en bachelor i digital konceptudvikling, har kun blogget om krimier i et halvt år. Alligevel stemte læserne ham i finalen som en af tre kandidater til titlen Danmarks Bedste Krimiblogger.

Bøger: Først forsøgte Mathias at lokke sin far, Ole Hou, til at skrive en krimiblog. Faren, som er cand. mag i fransk og tysk, har altid læst meget, og Mathias mente, at han burde dele sin viden og passion for litteratur. Alt det tekniske i forhold til hjemmesiden, skulle Mathias nok tage sig af, lokkede han, men faren sagde nej, og sådan gik det til, at Mathias selv måtte til tasterne og skabe sin egen blog. Det er gået så godt, at læserne her godt et halvt år efter bloggens fødsel stemte ham i finalen om at blive Danmarks bedste krimiblogger.

- Jeg har også altid læst meget, og særligt krimier er min passion, fortæller Mathias, mens far Ole nikker.

Han sidder med i samtalen, for han har alligevel fået en rolle på bloggen: Han er gæsteskribent.

- Og min korrekturlæser indimellem, fortæller Mathias, der har fået 461 følgere på Instagram og 234 på Facebook.

- Jeg har ikke nogen drøm i forhold til at få mange følgere. Jeg vil hellere have 10, der elsker genren og kan lide min blog, end 1000, der stort set er ligeglade, siger han.

Hvor meget læser du?

- Jeg læser to til tre bøger om ugen.

- Hvad er din ambition med din blog?

- Jeg vil selvfølgelig gerne dele min passion, men jeg vil især gerne have flere unge til at læse. Mange i min generation ser Netflix, HBO og så videre i stedet for at læse, og det vil jeg gerne være med til at lave om på, for ellers dør litteraturen jo. Der er så meget positivt ved at læse - for eksempel nedsætter det stress og hjælper til at blive bedre til at huske, siger Mathias og tilføjer:

- Og så vil jeg gerne citeres på bogomslagene. Det har jeg prøvet, og sådan en analog markedsføring er fantastisk spændende at prøve.

- Er det så unge læsere, du har?

- Nej ikke endnu. Noget tyder på, at jeg især bliver læst af modne kvinder, fortæller Mathias og ler højt.

- Hvad er din metode, når du anmelder?

- Det er ikke vigtigt for mig at være en positiv blogger, så jeg kalder en spade for en spade. Jeg siger min ærlige mening, fordi jeg ser mig selv som ambassadør for mine læsere - ikke for forfatterne og forlagene. Jeg går meget op i, om jeg kan mærke forfatteren, når jeg anmelder en bog, om engagementet skinner igennem. Det betyder også meget, om bogen rører mig, og om den er skrevet i et godt sprog. Og så respekterer jeg selvfølgelig plottet, som jeg passer på ikke at afsløre i mine anmeldelser.

- Hvordan fordeler du stjernerne?

- I avisen og mange andre steder er skalaen seks stjerner, og det er lidt gammeldags. Min skala er på fem stjerner. Jeg har ikke prøvet at give én stjerne, men det vil betyde, at bogen er fuldstændig værdiløs. To stjerner betyder, at den er kedelig og måske med research-fejl. Jeg giver tre stjerner for den gode gennemsnitlige roman, der ikke har rørt mig stort. Fire stjerner betyder en god bog over gennemsnittet med et højt spændingsniveau og med overraskelser. Fem stjerner er topkarakteren. En bog, som har grebet mig, men selv om der er fem stjerner, kan jeg stadig godt have noget at udsætte på den. Gennemsnittet for mine stjerner er 3,8.

- Du får bøgerne foræret af forlagene?

- Ja, de sender lister, som jeg kan bestille ud fra. Nogle bøger får jeg også uopfordret, og nogle køber jeg selv, fordi jeg også skriver om ældre bøger for eksempel i forbindelse med, at jeg samler op på en aktuel forfatter.

- Tjener du penge på din blog.

- Nej, og det er heller ikke målet. Min blog handler først og fremmest om passion.

- Du kunne sælge bannerannoncer?

- Jeg har overvejet det, men det kommer meget an på indholdet. Jeg vil for eksempel ikke have en reklame for en bog, som er dårlig.

Annonce

Blå bog

Mathias Hou, 26 år, bor på Skibhusvej i Odense sammen med sin kæreste. Er opvokset i Stige.

Har en bachelor i digital konceptudvikling og læser i øjeblikket til en kandidat i international virksomhedskommunikation.

Hans blog hedder Titlen.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce