Annonce
Nyborg

Ung jurist åbner kontor i Nyborg

Nu om dage går advokater typisk sammen i store virksomheder. Sine Mohr går lige den modsatte vej og starter et enmands advokatkontor i Nyborg og Kerteminde. Foto: Mogens Rasmussen.
Sine Mohr har valgt at gå mod strømmen. Advokatbranchen har ellers kun oplevet centraliseringer og sammenlægninger i mange år.

Nyborg: Det er med advokater som med som med så mange andre brancher: Fusioner og opkøb betyder, at advokatkontorerne bliver færre og færre og større og større og stadig mere specialiserede.

Men det er den 35-årige jurist Sine Mohr ligeglad med. Hun går mod strømmen og åbner sin egen enmands advokatforretning i Nyborg.

- Jeg føler mig godt klædt på til opgaven. Jeg er vant til at arbejde med tæt regulerede områder, for eksempel inden for klima, miljø og forsyning – og jeg derfor også vant til at sætte mig ind i meget komplekse og tekniske sager.

- Jeg glæder mig til også at tage fat på sager, der måske ikke nødvendigvis er omgivet af detaljeret lovgivning, men derimod kan have ganske betydelige konsekvenser for almindelige mennesker - og netop derfor er rigtig vigtige, siger Sine Mohr.

Sine Mohr er for tiden ansat i Faaborg-Midtfyn Kommune som jurist på borgmesterkontoret, og hun har i sine år i advokatbranchen haft mange forskellige jobs. Hun har blandt andet siddet i Justitsministeriet, hun har været hos Horten Advokatpartnerselskabet og forsyningsselskabet Hofor i København, mens det i årene fra 2016 til 2019 handlede om noget helt andet: Her drev hun nemlig et yogastudio i Kerteminde.

- Meget af mit arbejde er foregået på de bonede gulve, men nu har jeg lyst til at starte forfra og blive praktiserende advokat, siger Sine Mohr.

Annonce

Sine Mohrs cv

2018- nu: Faaborg-Midtfyn Kommune
Jurist i Politik og Strategi (borgmesterkontoret)
2016 - 2019: Yogamohr
Iværksætter. Virksomheden havde til formål at få yoga og mindfulness ud på arbejdspladserne for at forebygge stress og styrke arbejdslysten.
2015-2017: HOFOR A/S
Advokat. Rådgivning primært inden for klima-, miljø-, forsynings- og energiret.
2013-2015: Horten Advokatpartnerselskab
Advokatfuldmægtig/Advokat i Offentlig Ret
Rådgivning af kommuner og kommunalt ejede selskaber inden for en række kommunal- og forvaltningsretlige emner.
2011-2013: Justitsministeriets departement.
Fuldmægtig i Strafferetskontoret

Retfærdighedsgen

Hendes nye advokatkontor får til huse i kontorfællesskabet, der er dannet på Kohavevænget i det nordlige Nyborg - altså bygningerne bag Fakta-forretningen, der tidligere rummede entreprenørvirksomheden Mogens Petersen Nyborg A/S.

Det er i øvrigt planen, at hun vil være aktiv i både Kerteminde og Nyborg. I Kerteminde får hun plads lige i centrum, nemlig hos Sunke Arkitekter, der har kontorer i Andresens Gård i Langegade.

- Jeg opfatter mig selv som en ildsjæl med et stærkt retfærdighedsgen, og jeg vil gerne arbejde med sager, hvor familier kommer i klemme i systemet, fortæller hun.

På længere sigt håber Sine Mohr også, at få et beneficium - det vil sige at blive udnævnt af Justitsministeriet til at arbejde i som forsvarer og bistandsadvokat i straffesager ved retten.

- Jeg vil gerne være en let tilgængelig advokat, som folk kan komme og spørge om dette og hint, og jeg har også planer om at lave gå hjem møder med et spændende oplæg over et glas vin, siger Sine Mohr.

At det lige er i Nyborg og Kerteminde, Sine Mohr vil åbne advokatforretning, er ingen tilfældighed.

Hun er vokset op i begge byer. I Nyborg tilbragte hun sin ungdomstid, hun gik på gymnasiet og var aktiv i blandt andet Ungdomsskolens Rockmusical, inden hun dampede til København for at læse jura.

Sine Mohrs familie pendlede lidt frem og tilbage mellem de to østfynske købstæder, fordi hendes far, journalist Henrik Mohr, havde arbejde for Lokalavisen Nyborg, Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende skiftevis i Nyborg, Ørbæk og Kerteminde.

I Nyborg har den store fynske advokatvirksomhed Kielberg Advokater kontor i Adelgade, advokat Hans Åge Gertz driver en lille advokatforretning i Anders Draghes Gård og desuden tilbyder virksomheden Juridisk Bitsand i Vægtergade/Nørrevoldgade en lang række juridiske ydelser.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce