Annonce
Erhverv

Ung iværksætter: Flyttede hjemmefra for at indtage smykkeverden

Julie Abelstedt er som 17-årig allerede selvstændi erhvervsdrivende. Hun designer og sælger smykker.

17-årige Julie Abelstedt har forladt familiens sikre rede og har kastet sig ud i et smykkeeventyr.

Annonce

Som 17-årig kræver det måske lidt ekstra at blive taget seriøst af kunder og samarbejdspartnere. Men Julie Abelstedt ser ikke sin unge alder som nogen hindring. For godt et år siden flyttede hun hjemmefra for at forfølge drømmen om at designe smykker.

Eventyret startede på pigeværelset. Julie Abelstedt var træt af, at de moderne smykker var så rå og minimalistiske. Hun savnede nogle ringe med lidt ekstra bling, og så var det hun fik sin vision: Hun ville designe sine egne smykker.

- Jeg har altid elsket smykker, men synes, at der manglede nogle smykker med store sten. Jeg begyndte at designe mine egne ting og fandt nogen, som kunne producere dem, siger Julie Abelstedt.

Du kan se Julie Abelstedts ringe på www.abelstedt.dk
Annonce

Studie, virksomhed og vasketøj

Opsparingen blev kastet ind i etableringen af virksomheden, og siden er det gået stærkt. Julie Abelstedt er flyttet sammen med sin kæreste, og når hun ikke lige passer sine studier på handelsgymnasiet i Odense, bruger hun det meste af sin tid på smykkevirksomheden.

- Min forældre er skilt, så det var lidt besværligt at skulle flytte forretningen rundt, når jeg skulle bo hos min mor den ene uge og hos min far den anden uge. Jeg havde brug for et sted, hvor jeg kunne have det hele samlet ét sted, og hvor jeg kunne arbejde i ro og mag, forklarer hun og tilføjer:

- Det er virkelig gået stærkt, siden jeg solgte min første ring, og det er jo det, jeg har drømt om. Også selv om det er lidt hårdt, at man nu selv står for maden og vasketøjet.

Annonce

International rækkevide

Ringene, som er lavet af kobber overtrukket med guld eller sølv og med schweiziske krystaller, får Julie Abelstedt produceret i Indien. Hun håber inden længe, at hun kan rejse ud for at se, hvordan de bliver til.

- Jeg har selvfølgelig en god kontakt til mine leverandører, men jeg vil meget gerne selv se, hvordan det fungerer og se, om arbejdsforholdene er i orden. Det er vigtigt for mig, så på et eller andet tidspunkt skal jeg over og se, hvordan det hele foregår, siger hun.

Salget foregår over nettet, og specielt USA og Rusland tegner sig for en stor del af handlen. I øjeblikket går det så godt, at Julie Abelstedt kan leve af det, men hun har forventning om, at hendes smykker snart kommer ud i forretningerne.

- Vi har taget kontakt til nogle fysiske butikker her i Odense til at begynde med, og så kan jeg måske udvide til København senere, siger hun.

Annonce

Alder ingen hindring

Kæresten, Oliver Eggertsen, har hjulpet til med at lave hjemmesiden og hjælper også i det daglige. Faktisk er det ham, der på papiret er direktør, indtil Julie Abelstedt fylder 18 og juridisk kan overtage roret.

Julie Abelstedts unge alder har også været en udfordring i forhold til kunder og samarbejdsparter, og hun har oplevet, at det kan være svært at blive taget alvorligt.

- Jeg har i flere tilfælde oplevet at blive kigget på en ekstra gang, når jeg som lille lyshåret pige træder ind til et møde. Jeg har også oplevet kunder, som ikke helt kan forstå, at det er en "lille pige", som sælger smykkerne, men det skal man ikke lade sig slå ud af. Har man en god idé er det bare med at springe ud i det - ligegyldigt hvor gammel eller ung man er, siger hun.

Julie Abelstedts smykker kan ses på www.abelstedt.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce