Annonce
Indland

Ung fynbo i Alternativet: Jeg kan komme til orde

Alternativet holder i weekenden landsmøde i DOK5000 i Odense. Det er første gang det 17-årige medlem af partiet Fabian Munkholm Davidsen fra Rudkøbing (i midten) er til landsmøde. Foto: Yilmaz Polat

Selvom han er ét ud af Alternativets 11.000 medlemmer, føler den 17-årige gymnasieelev Fabian Munkholm Davidsen fra Rudkøbing, der deltager i weekendens landsmøde i Odense, at han som ungt medlem af partiet har en stemme.

Annonce

17-årige Fabian Munkholm Davidsen ryster skuldrene i sin t-shirt, hvor der med grønne bogstaver står "Blæredygtighed". Han tager sine briller af og læner sig tilbage i sin stol sammen med de hundredvis af Alternativets medlemmer, der er til landsmøde i DOK5000 i Odense lørdag formiddag. Der er nemlig en kort mindfulness-session, inden partiet, der har det fjerdestørste antal medlemmer, skal stemme om indkomne forslag. Fabian åbner øjnene til sit første landsmøde.

- Det er en dejligt start på dagen, siger han.

Han er stået tidligt op hjemme i Rudkøbing for at tage af sted med de andre medlemmer af Alternativet Unge, som sidder rundt om ham tæt op ad scenen. På bordet står krukker med mynte og dild, scenen er dækket af græs, talerstolen er illustreret med trækævler fremfor partiflag, og ved nabobordet tager en kvinde med navneskiltet "Pippi Lotta" en stor bid af sit rundstykke, mens en anden strikker løs.

- Her er en afslappet stemning, der gør, at jeg får mere lyst til at stille mig op talerstolen her end til et borgermøde på Langeland. Vi unge bliver talt op i Alternativet, og det gør, at jeg føler mig betydningsfuld og får lyst til at præstere, siger Fabian efter at have været oppe på talerstolen for at tale for et forslag.

Hver gang folk går op og ned fra talerstolen, klapper han ivrigt.

Annonce

Plads til unge

Ifølge Fabian bliver unge ikke hørt i politik, men det gør de i Alternativet.

- Jeg kan komme til orde - også til et formelt landsmøde er der plads til os unge. Jeg føler mig som en del af en større bevægelse, jeg kan påvirke, fordi der ikke er langt fra bund til top. Derovre går Uffe Elbæk (partileder, red.) rundt, og her er jeg fra Langeland. Jeg føler, jeg har lige så meget at sige.

Han blev medlem af Alternativet i januar efter tre år i Radikal Ungdom. Rammerne var for firkantede, og han savnede visioner.

- Her kan jeg kan sige, hvad jeg tænker og være med til at ændre verden. Kampen for at ændre det politiske system er mit hjertebarn, for hvis man respekterer hinanden, kan man udrette store ting.

Han er allerede dybt engageret i partiets foreningsliv, hvor han bruger op mod 24 timer om ugen ved siden af livet som 1.g'er på Svendborg Gymnasium. I april stiftede han en sydfynsk afdeling af ungdomsforeningen, foruden at være engageret i både de fynske og landsdækkende foreninger.

Annonce

En vild aktivisme

Selvom Alternativet har tiltrukket mange medlemmer, så lader de politiske sejre på Christiansborg vente på sig.

- Vi er et nyt parti, og vi har haft fokus på at etablere os lokalt. Vi kæmper nogle vigtige kampe, og det er ikke et nederlag, at de andre partier ikke vil være med. Der er en vild aktivisme, som næsten er rørende, fortæller han.

En aktivisme han kan genkende hjemme fra Langeland.

- Jeg tror, vi er ved at komme væk fra café latte-segmentet. På Langeland er der masser af tiltag, der spiller sammen med Alternativet, som andelstanken og økologisk landbrug, siger han og rejser sig for at hente en af de vegetariske/veganske sandwich, som serveres til frokost.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce