Annonce
Fyn

Ung frisør indstillet til Årets Fynbo

Frisøren Kristine Holst foreslås af flere læsere som Årets Fynbo 2019. Foto: Hasse Frimodt
Katrine Holst har samlet brugt legetøj sammen, så hun har kunne forære fem gaver til 568 børn. Det gør hende til en værdig kandidat som Årets Fynbo, skriver flere læsere.
Annonce

Katrine Holst Sommer bør blive Årets Fynbo 2019. Det mener flere læsere, der derfor har indstillet den unge frisør til Fyens Stiftstidendes hæderspris.

Katrine Holst Sommer har siden oktober indsamlet 2840 adventsgaver og julegaver til Odenses udsatte børn.

- Hun har gjort det, fordi hun selv var barn af en enlig mor og modtager af julehjælp i hendes barndom. Nok netop derfor har hun altid drømt om at samle legetøj ind og give det videre. Det har hun gjort – og det er alene hendes skyld, at knap 600 af byens mest udsatte børn får adventsgaver og julegaver i år via organisationerne Næstehjælperne Fyn og Red Barnet Odense, skriver således Sara og Søren Windell i deres fælles indstilling.

- Hun viser, at man ikke behøver være en del af en stor organisation for at gøre en forskel – man kan også gøre det helt selv. Hun har selv gået forrest og kontaktet stribevis af virksomheder og leverandører og fået et stort ja fra alle, så hun både har kunnet låne en butik, servere drikkelse for de frivillige hjælpere, som hun har haft til projektet og sikret, at alle gaverne er stemt af i køn og alder, så børnene bliver glade. Katrine Sommer Holst har udvist et helt særligt initiativ og engagement, og derfor fortjener hun at blive årets Fynbo, skriver de.

Læser Elsebeth Kristensen supplerer:

- Jeg er fuldstændig rørt over, hvad det pigebarn har gjort. Så uselvisk og sympatisk. Respekt!, skriver hun.

Dommerkomitéen

Dommerkomitéen bag Årets Fynbo består af dekan ved SDU, Simon Møberg Torp, lederen af Odense Internationale Filmfestival, Birgitte Weinberger og tidligere direktør for Rynkeby, Jørgen Dirksen.

Annonce

Gymnasierektor indstillet

Også Henrik Vestergaard Stokholm, rektor for Nyborg Gymnasium, er indstillet til hædersprisen. Læser Marieke Brinck mener, at "Henrik Vestergaard Stokholm har vist mod i en vigtig sag, som overordnet set handler om at turde handle medmenneskeligt i en situation, hvor han valgte at gå imod en anvisning fra kommunen":

- Henrik tilbød fortsat undervisning til tre somaliske børn fra en udviklingstruet familie. Henrik modtog trusler og modstand på grund af denne handling. Jeg mener, at Henrik skal have denne pris, fordi han havde mod til at handle ud fra, hvad der var det rigtige – og tilsidesætte sig selv og sin angst for at miste sit job på baggrund af denne handling, skriver Marieke Brinck i sin indstilling.

Læser Grethe Hedegaard indstiller Finn Kyhn som Årets Fynbo, "da han er foregangsmand for at købe Korinth Kro":

- Det var i sidste øjeblik, at kroen blev reddet, da den var i en tilstand, hvor den skulle have været revet ned. Det er et fantastisk arbejde, der bliver gjort, som vil glæde mange mennesker på hele egnen, skriver Grethe Hedegaard blandt andet i sin indstilling.

Også Fyens Stiftstidendes sprogdoktor, Anders W. Berthelsen, bør blive Årets Fynbo 2019, mener et læserpar, der har indstillet Berthelsen, fordi han skriver bøger om Odense og dens forstæder, "så vi ældre læsere stadig kan se, hvordan byen så ud, da vi var børn. Han gør ligeledes en kæmpe indsats for at bevare det fynske sprog og dets dialekter, han holder en masse foredrag og skriver mange bøger", skriver Liss og Torben Pedersen i deres indstilling.

Kim Jørstad fra sprogskolen i Kerteminde er også blevet indstillet til prisen, for - som læser Ingrid Rittmann skriver - gør han meget for flygtninge.

Læser Casper Elkrog har indstillet Loay Zeraiq til Årets Fynbo for "hans kæmpe store arbejde i LZ køreskole":

- Han er altid positiv og vægter sine elever meget højt og er med til at sætte Fyn på landkortet, skriver han.

Annonce

Pasgaards passion

Eva Pasgaard, direktør for Glow Odense og tidligere PR-manager for Brandts Klædefabrik, er indstillet til prisen, fordi hun "gennem de sidste ni år har været med til at udvikle forretningslivet og kulturen i og omkring Brandts":

- Hun har formået at skabe fokus og positive historier i medier og generelt løftet værdien af området, skriver læser Mikkel Ollerup Tomsen og peger på, at Eva Pasgaard nu står i spidsen for Glow Odense:

- Her tænkes i både kunst, tale, musik og dans i den samlede oplevelse. Eva Pasgaard er i mine øjne en værdig kandidat til titlen som Årets Fynbo 2019, skriver han i sin indstilling.

Også professor emeritus Bent Jensen, Frørup, er en værdig kandidat til Fyens Stiftstidendes hæderstitel, mener læser Niels Erik Søndergaard, der argumenterer med, at Jensen i sit forfatterskab har vist de politiske forbrydelser i Sovjetunionen og påpeget danske medløbere til sovjetsystemet i Rusland, DDR og i Vesten.

Entertaineren Arne Lundemann er også indstillet til prisen.

- Han har snart optrådt som skuespiller og sanger i 60 år, og han er altid positiv og glad og en stor personlighed. Han har været ambassadør for det fynske humør og for fynboerne, har stået på alle de store scener i hele Danmark, og når han er ude, nævner han altid Fyn, skriver læser Dorthe Frost i sin indstilling.

Også Hans Jørgen Olesen, pensioneret privatpraktisernede tandlæge i Bogense, er blevet indstillet til hædersprisen.

- For ca. et år siden blev en af mine kollegaer, en privatpraktiserende tandlæge i Odense, akut ramt af stress, hvorfor klinikkens patienter ikke kunne behandles. Jeg ringede til flere af min pensionerede kollegaer, og Hans Jørgen slog til med det samme, for “man skal jo hjælpe”. Han blev en redning for klinikken, skriver læser Kristina Hansen blandt andet i sin indstilling.

- Jeg synes virkelig, at Hans Jørgen fortjener et stort tak for hans spontane, ekstraordinære indsats, skriver hun.

Sådan indstiller du en kandidat

Årets Fynbo kåres lørdag 25. januar 2020 i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense.

Indstilling af kandidater fra læserne modtages til og med torsdag 12. december.

De første kandidater blev præsenteres i avisen sidste søndag. I dag og næste søndag kan du læse flere navne, og en oversigt over samtlige kandidater bringes søndag 22. december. I de følgende uger frem mod kåringen kan du læse interviews med en række af de indstillede kandidater i avisen.

Indstil din egen kandidat ved at maile til aaretsfynbo@fyens.dk - husk at begrunde dit valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce