Annonce
Sport

Ung franskmand tager ny slalomsejr i Wengen

Leonhard Foeger/Reuters
22-årige Clement Noel vandt ligesom i 2019 slalomløbet i Wengen. Nordmand er ny etter i den samlede World Cup.

Den franske skiløber Clement Noel vandt søndagens World Cup i slalom i schweiziske Wengen.

Det var andet år i træk, at den 22-årige franskmand tog sejren på pisten nær Bern.

Noel henviste den førende i World Cup-stillingen, norske Henrik Kristoffersen, til andenpladsen, mens russiske Alexander Khoroshilov endte på tredjepladsen.

Hjemmebanehåbet Daniel Yule stillede op med friske sejre fra slalomløb i Madonna di Campiglio og Adelboden, men schweizeren måtte søndag tage til takke med en femteplads.

Noel leverede et fremragende første gennemløb, hvor han var 0,67 sekund hurtigere end Kristoffersen, som blev toer på den første tur ned ad pisten.

I andet gennemløb var den unge franskmand blot 17. hurtigst af deltagerne, men det store forspring fra formiddagens gennemløb var rigeligt til at sikre ham den samlede sejr.

I World Cup-stillingen rykker Clement Noel op på andenpladsen forbi Daniel Yule, men bag Henrik Kristoffersen.

På den samlede World Cup-rangliste, der også tæller de øvrige alpine discipliner, er norske Kristoffersen ny etter, efter at han har overhalet fransk Alexis Pinturault på førstepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce