Annonce
Danmark

Ung dansk forfatter modtager Enquists-pris

Caroline Albertine Minor - 30 år og midt i en succes.

Caroline Albertine Minor er i forvejen nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Bøger: Novellesamlingen "Velsignelser", skrevet af Caroline Albertine Minor, er en af årets mest interessante bøger. Forleden blev forfatteren tildelt P. O. Enquist-prisen for bogen.

I forvejen er Caroline Albertine Minor nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris som en af to danske forfattere (Vita Andersen er den anden).

esuden er "Velsignelser" allerede tildelt Michael Strunge-prisen og Danske Skønlitterære Forfatteres pris "Den svære toer". Romanen er også nomineret til Montanas Litteraturpris og Politikens Litteraturpris. Forfatteren har også modtaget Statens Kunstfonds treårige Arbejdslegat.

Caroline Albertine Minor er 30 år. Hun er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede i 2013 med romanen "Pura Vida", der i 2018 blev fulgt op af novellesamlingen "Velsignelser".

Samlingen har sorg, savn og venskab som tema. I en række forholdsvis korte noveller fortæller Caroline Albertine Minor historier om en række mennesker, der i vidt forskellige miljøer oplever savn, adskillelse, ensomhed - og kærlighed.

Annonce
?Velsignelser? - en novellesamling med sorg, savn og mennesker som tema.

Elegant komponeret

O. Enquist-prisen er en skandinavisk litteraturpris. Den blev indstiftet af forfatteren Per Oluf Enquists svenske forlag, Nordstedts Forlag, hans udenlandske forlag og bogmessen "Bok och Bibliotek" i Göteborg på forfatterens 70-års fødselsdag i 2004.

Prisen uddeles årligt til "En yngre forfatter på vej ud i Europa med stor vægt på forfatterens seneste udgivelser", som der står i fundatsen.

Motiveringen for at tildele Caroline Albertine Minor prisen, formulerer juryen således: P. O. Enquist pris 2018 går til Caroline Albertine Minor for, at hun med stor præcision blotlægger sine hovedpersoners sammensatte følelser og relationer i elegante og bevægende kompositioner. Omdrejningspunktet i "Velsignelser" er sorgen og tabet som en bestanddel af det almindelige liv. Novellernes eksistentielle tyngde afbalanceres mesterligt af stilistisk lethed og sikkerhed. Med dette viser Caroline Albertine Minor allerede med sin anden bog et internationalt format".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];