Annonce
forside

Ung afghaner forsvundet på Ærø: - Jeg er ikke i tvivl om, at han kan finde på at tage sit eget liv

Hamed Rezaii er tirsdag formiddag meldt savnet af sin værge, Rita Kjelsmark. Foto: Katrine Becher Damkjær

Den afghanske asylansøger Hamed Rezaii, der har boet cirka tre år på Ærø, er forsvundet efter at have fået afslag på asyl. Familien, han bor hos, frygter, at han kan have forsøgt at tage sit eget liv.

Opdateret klokken 19.24: Den eftersøgte er fundet i god behold.

Marstal: Den unge asylansøger Hamed Rezaii, som har boet på Ærø hos familien Kjelsmark, mens hans ansøgning om opholdstilladelse har været under behandling, er forsvundet fra sit hjem, og hans værge, Rita Kjelsmark, frygter det værste: at han vil tage sit eget liv.

- Jeg er 120 procent sikker på, at det er det, han vil gøre, siger Rita Kjelsmark grådkvalt.

Klokken cirka 10.15 tirsdag formiddag tog Hamed Rezaii sin jakke og sagde roligt, at han ville gå en tur til stranden, som han har gjort mange gange før. Rita Kjelsmark ville først ikke lade ham gå, men fortæller, at hendes mand, Per, sagde, at parret skulle lære at stole på ham.

- Det er nemt at være bagklog, men det skulle vi måske ikke have gjort, siger han.

Hamed Rezaiis forsvinden sker dagen efter, at han endnu en gang har fået afslag på opholdstilladelse, efter at hans sag ellers har været genoptaget.

Da han fik beskeden, gik han i sort og fik et af de anfald, som han ifølge Rita Kjelsmark har fået flere og flere af på det seneste, hvor han bliver umulig at komme i kontakt med og slår sig selv og ødelægger ting omkring sig.

Til formiddag tirsdag havde han glemt alt om gårsdagens besked og skulle igennem det hele igen. Og nu er han altså forsvundet, og Rita Kjelsmark frygter for hans liv.

- Han har flere gange talt om at tage sit eget liv. For så kan han mødes med sin familie igen, siger hun og bryder sammen.

Hun hentyder til, at hans familie frygtes omkommet under en flugt fra Iran for godt tre år siden. Han har ikke haft kontakt med dem siden.

Annonce
Sådan ser Hamed Rezaii ud. Ærøboerne opfordres til at holde udkig og ringe til politiet, hvis man har det mindste om hans færden. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Rita Kjelsmark frygter, at den unge asylansøger Hamed Rezaii kan have taget sit eget liv efter sfslaget på asyl. Foto: Katrine Becher Damkjær

Politi: Ring, hvis I ser ham

Under Fyns Amts Avis' besøg i familien Kjelsmarks hjem i Danmarksgade kommer betjent Peter Feldt fra Fyns Politi til stede. Han er blevet alarmeret, fordi familien har søgt forgæves efter den unge asylansøger på havnen i Marstal, på Eriks Hale og i Egehovedskoven.

- Jeg vil undersøge de steder, hvor han har omgangskreds, og så sætter vi en eftersøgning i gang, siger han.

Betjenten opfordrer ærøboerne til at kontakte politiet på 114 hurtigst muligt, hvis de ser Hamed Rezaii eller har oplysninger om hans færden.

Han er iført sorte bukser, sort kasket, er cirka 185 centimeter høj og meget tynd.

- Ring til politiet, så snart man har det mindste, opfordrer Peter Feldt.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce