Annonce
Sport

Ung AaB-målscorer jubler over første Superliga-mål

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Den unge AaB-angriber Mikkel Kaufmann er lykkelig efter sin første AaB-scoring og håber på mere i fremtiden.

AaB var på vej mod et nederlag og kunne dermed teoretisk stadig hentes af Hobro i nedrykningsslutspillets pulje 2.

Men med sin første scoring i AaB-trøjen sikrede den unge angriber Mikkel Kaufmann med sit mål, at AaB også spiller Superliga i næste sæson.

Mikkel Kaufmann udlignede efter Pål Alexander Kirkevolds tidlige scoring, da et hjørnespark dumpede ned før fødderne af den unge nordjyde, hvorfra han let kunne prikke bolden ind.

Derfor var det en lykkelig Kaufmann, der satte ord på sin første superligascoring efter kampen.

- Det var pisse fedt. Det var nede foran fansene, så det var selvfølgelig en fuldstændig vild følelse, som jeg har drømt om hele livet.

- Nu vil jeg selvfølgelig gerne have flere minutter i foråret, men det er også fedt for mig at jagte guldet i U19-ligaen, siger Kaufmann.

Selv om scoringen reelt betød, at AaB har sikret sig endnu en sæson i Superligaen, så tilskriver Kaufmann ikke det faktum megen værdi.

- Det er selvfølgelig fedt, at det sikrer overlevelsen, men jeg tænker nu, at vi havde klaret det alligevel. Det er bare dejligt, at vi ender med et point, siger Kaufmann.

Cheftræner Jacob Friis er naturligvis glad på den unge angribers vegne, men kalder det forventeligt og en del af AaB's dna, at de unge spillere skal bidrage på den måde.

- Jeg er glad på Kaufmanns vegne. Som så mange andre unge spillere, så kæmper han en kamp for at slå igennem, og det forløste sig heldigvis i en vigtig scoring.

- Men det er en del af vores plan, det er det, folk vil se på Aalborg Stadion, og jeg har endda skrevet under på, at AaB-projektet foregår med egne talenter, siger Jacob Friis.

AaB havde i pointdeleren mod Hobro hele 14 egenudviklede spillere med i truppen fra deres talentskole AaB Talent.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce