Annonce
Assens

Undtaget fra forsamlingsforbud: Rasmus Paludan kommer til Assens og Faaborg søndag

Rasmus Paludan er her fotograferet ved et tidligere arrangement i Haderslev. Foto: Jacob Schultz
Partileder for Stram Kurs, Rasmus Paludan, besøger Assens og Faaborg søndag eftermiddag. Politiske forsamlinger og demonstrationer er undtaget fra regeringens forsamlingsforbud, oplyser Fyns Politi.

Opdateret klokken 11.50 med citater fra Rasmus Paludan.

Assens/Faaborg: Det er forbudt at samle mere end 10 personer i det offentlige rum på grund af risiko for smitte med coronavirus. Forbuddet gælder dog ikke politiske forsamlinger eller demonstrationer, og derfor er det lovligt, at Rasmus Paludan planlægger at besøge Assens og Faaborg søndag eftermiddag.

Ifølge Rasmus Paludans facebookprofil kommer Stram Kurs til Torvet i Assens klokken 16 og til Torvet i Faaborg klokken 17.30.

"Formålet er at have en rolig dialog med de lokale, som måtte have en interesse for Stram Kurs' plan for at redde Danmark" står der om arrangementet på Facebook.

Fyns Politi vil være til stede i Assens og Faaborg søndag, oplyser politiets vagtchef Steen Nyland til fyens.dk.

Annonce

Ikke forpligtet til at stå tæt

Rasmus Paludan fortæller, at unge fra Faaborg og Assens i længere tid har efterspurgt et besøg af Stram Kurs. Han mener ikke, der er grund til at sætte politiske arrangementer på standby under corona-krisen og henviser til undtagelsen fra forsamlingsforbuddet vedrørende politiske arrangementer.

- Uanset om der er forsamlingsforbud eller ej, så er man ikke forpligtet til at stå tæt på hinanden. Man skal holde afstand generelt, det synes jeg er en god idé, og det benytter jeg mig også af uden for disse corona-tider, siger partilederen.

Han mener ikke, at han eller Stram Kurs har et ansvar for, om folk udsættes for smitte med coronavirus ved partiets arrangementer.

- Nej, det har de personer, der bliver udsat for smitte. Det kan man selv undgå. Og så skal man måske lade være med at komme til offentlige arrangementer, hvis man er over 65 år eller har en kronisk sygdom. Det burde være dem, man isolerede, ligesom man har valgt i andre lande, siger Rasmus Paludan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce