Annonce
Kerteminde

Undrer sig over læk accepteres: - Der er en idé om, at byrådet vil snyde

Jesper Hempler forstår ikke, at mange synes, det er okay at bryde loven. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Jesper Hempler forstår ikke, at folk på sociale medier accepterer, at fortrolige oplysninger omkring salget af Nordre Havnekaj er blevet lækket. Han tror, at holdningen blandt andet skyldes mistillid til politikerne.
Annonce

Kerteminde: - Tak til dig, der lækkede salget af Nordre Havnekaj.

Det var overskriften på et debatindlæg, som Asger Bondo havde på Fyens.dk 13. november. Her skriver han blandt andet, at vedkommende, der har lækket informationerne, burde hyldes med en folkefest.

Asger Bondo er langt fra den eneste, der har det godt med, at en byrådspolitiker har brudt sin tavshedspligt, og det undrer medlem af byrådet, Jesper Hempler.

- Der er en idé om, at byrådet vil snyde, og derfor er det godt, at der er en, der har brudt sin tavshedspligt. Men det var under alle omstændigheder kommet frem, hvad prisen ville være, og hvem der havde vundet udbuddet, når forhandlingerne var slut.

- Det er helt åbenlyst, at der er nogle, der tror, at det aldrig var kommet frem.

Annonce

Jeg synes, man skal tænke sig om

Jesper Hempler er forundret over, at folk synes, at det er okay at bryde loven, fordi det passer i tråd med deres egen overbevisning.

- Det er som om, at hvis formålet er det rigtige, så må man godt bryde sin tavshedspligt. Vi behandler også personfølsomme data, hvor man har tavshedspligt. Hvor usselt ville det ikke være, hvis det også blev lækket?

- Jeg synes, der er nogle ting her, hvor man lige skal tænke sig om.

Man skal dog i byrådet overveje, hvilke punkter der er lukkede i fremtiden, siger Jesper Hempler. Han mener dog ikke, at det var en fejl, at salget af Nordre Havnekaj figurerede som et lukket punkt.

- Lukkede punkter handler oftest om køb og salg, og det ville være vanskeligt at forhandle om et salg, hvis man skulle have offentligheden med i forhandlingerne. Så tror jeg ikke, der ville være nogen, der ville handle med os.

Annonce

Skyldes mistillid til politikerne

Den udbredte holdning omkring, at lækken er acceptabel, skyldes ifølge Jesper Hempler, at der ikke er den store tiltro til byrådet.

- Jeg tror egentlig, at der generelt er en mistillid til politikere, hvis man kigger udover landet. Så jeg tror, at den lave troværdighed er en del af forklaringen.

- Da jeg blev valgt ind for første gang for seks år siden, var jeg pædagog, som er et erhverv med en meget høj troværdighed. Så jeg gik fra det ene til det andet på én dag. Det er da lidt sjovt.

Kerteminde Kommune har politianmeldt, at der er lækket informationerne omkring salget af Nordre Havnekaj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Kerteminde For abonnenter

Cengiz genoplivede 28-årig efter knivstikkeri i Munkebo: Nu er offeret død

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce