Annonce
Middelfart

Undrer du dig også?: Derfor er der ofte blå blink og sirener i Middelfarts gader

Det er i en sort VW Passat som denne og en grå VW Touran, at eleverne fra politiskolen øver sig i udrykningskørsel i Havnegade og Østergade i Middelfart. Foto: Dansk Politi
Den midlertidige politiskole i Fredericia bruger Middelfart som øvelsesområde for kommende politibetjente.
Annonce

Middelfart: Hvis nogen undrer sig over, at politiet flere gange om ugen er begyndt at rykke ud med blå blink og hylende sirener i Havnegade i den samme sorte, civile VW Passat eller grå VW Touran, så er det ikke fordi, kriminaliteten er steget i Middelfart. Der er nemlig ingenting om udrykningen på Fyns Politis døgnrapport dagen efter.

Avisen satte sig derfor for at undersøge sagen, og det viser sig at være elever fra den midlertidige politiskole i Fredericia, som er på spil i Middelfart.

Politikommissær Axel Sørensen på politiskolen i Brøndby er ansvarlig for de kørekurser, landets politielever skal bestå som et led i deres uddannelse. Han fortæller, at øvelserne i bil strækker sig over 10 dage.

- Vi har 12 uddannelsesbiler i Fredericia, som hver bemandes med en erfaren betjent og to elever. Men 12 biler er mange at have under udrykning på samme tid i Fredericia, derfor har skolen valgt også at bruge Middelfart, forklarer Axel Sørensen.

Han gør opmærksom på, at det først er sidst i forløbet, at eleverne sidder bag rattet i byerne. De starter ud på et køreteknisk anlæg. Derefter fortsætter de på øde landeveje med ganske lidt trafik, hvor de træner uden horn og lygter. Først når eleverne er fortrolige med bilen og udstyret, kører de ind til Fredericia og Middelfart, hvor øvelserne bliver mere realistiske.

- Her lærer de mere om køretaktiske forhold, og hvordan de skal forholde sig, når de smækker den blå lampe på taget og drøner af sted med blåt lys og hvinende sirener og skal over rødt i et lyskryds, fortæller Axel Sørensen og understreger, at der hele tiden sidder en erfaren betjent ved siden af eleverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce