Annonce
Indland

Undervisere læser ikke studerendes opgaver

Skuffet: Anders Hermann Riget havde ikke forventet, at over halvdelen af hans skriftlige opgaver slet ikke bliver læst af en underviser.

Undervisere på pædagoguddannelsen i Odense læser under halvdelen af de studerendes skriftlige opgaver. Et problem over hele landet, siger de studerendes forbund

Da Anders Hermann Riget begyndte på pædagoguddannelsen i Odense, var han overbevist om, at lærerne ville læse hans skriftlige opgaver og løbende fortælle ham, om han var på rette spor.

Men han tog fejl.

Her godt et år efter studiestart kan han konstatere, at blot 12 ud af i alt 28 afleverede opgaver er blevet læst af en underviser. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det gør ham desillusioneret.

- Når ens opgaver ikke bliver læst, og man ikke får tilbagemeldinger på det, man laver, mister man motivationen. Man bliver en slap studerende, siger han.

Anders' oplevelse er ikke enestående. Avisen har talt med en række pædagogstuderende i Odense, som heller ikke kan forstå, at deres skriftlige opgaver ikke bliver læst.

I Pædagogstuderendes Landssammenslutning fortæller faglig sekretær Nina Vieland Christensen, at problemet rækker ud over Fyn.

- Jeg har endnu ikke oplevet at holde oplæg på seminarierne, hvor det her problem ikke er blevet nævnt, siger hun.

Annonce

Afleverede samme opgave

Det er langt fra et nyt fænomen, at undervisere ikke læser de studerendes opgaver. Nina Vieland Christensen fortæller, at hun som pædagogstuderende for to år siden oplevede, at en række studiekammerater afleverede nøjagtig samme opgavebesvarelse, uden det blev opdaget.

Stig Brostøm, professor i pædagogik på Danmarks Pædagogiske Universitet, kalder situationen for "yderst kritisabel".

- Uden feedback fra underviserne aner man jo ikke, hvor man er fagligt, siger Stig Brostrøm.

Flere uddannelsesordførerer i Folketinget er enige.

Men Niels Grønbæk Nielsen, vicedirektør på University College Lillebælt, der driver de fynske pædagoguddannelser, mener ikke, at det nødvendigvis er problem, at under halvdelen af de skriftlige opgaver bliver læst af en lærer.

- Men det dur ikke, at der er studerende, som har forventninger, som vi ikke kan indfri, siger han.

Fyens.dk vil meget gerne i kontakt med andre fynske studerende, som oplever forhold på deres uddannelse, som de ikke er tilfredse med.

Kontakt journalist Jakob Herskind på jahe@fyens.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce