Annonce
Indland

Undertippet Fragsters vinder DM i computerspillet CS:GO

E-sportsdagene i Øksnehallen i København er skudt i gang og varer fra den 12. april til den 15. april. Her er det finalen i CS:GO, hvor holdene Singularity og Fragsters dyster.

I det første officielle danmarksmesterskab i CS:GO vandt Fragsters efter en sen finalekamp.

Det første danmarksmesterskab i computerspillet Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) er blevet afholdt i Øksnehallen i København, og sejren er overraskende gået til holdet Fragsters.

Med æren følger 100.000 kroner.

Holdet Singularity sluttede på andenpladsen og vinder 30.000 kroner.

Grundet computerproblemer blev semifinalerne udskudt, og det betød, at finalen først blev færdigspillet klokken 3 natten til torsdag.

Fragsters var dog umiddelbart ikke mærket af det sene tidspunkt, for i den tredje og afgørende dyst vandt holdet hele 16-6 over Singularity.

- Vi havde det bedste hold. Det var derfor, vi vandt. Skål, siger Nicolai "torben iorden" Amorim efter finalen.

Der var seks hold med i turneringen fra start.

To havde fået direkte billet til semifinalerne, mens fire andre havde kvalificeret sig og skulle spille kvartfinaler.

Men det blev ikke favoritternes aften i Øksnehallen.

Både Tricked og eFuture, som på forhånd havde fået direkte billet til semifinalen, måtte se sig slået ud af semifinalerne af henholdsvis Fragsters og Singularity.

De to slagne favorithold kan dog lune sig med 10.000 kroner hver.

E-sport er i kæmpe fremgang i Danmark og mange andre steder i verden.

Blandt andre har erhvervsmanden Lars Seier Christensen, FC København og Nordisk Film skudt penge i fænomenet.

Danske investorer vil desuden over de næste to år skyde 200 millioner i et stort e-sportscenter i København.

Her skal fire af Nordens e-sportshold inden for spillet Counter-Strike indlogeres under organisationen RFRSH Entertainment.

Astralis, det vel nok mest kendte danske e-sportshold, var ikke med i turneringen i Øksnehallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce