Annonce
Assens

Underskud på 38 millioner: Skal betales på tre år

Formand Charlotte Kjær (S) ser det som en udfordring, at udvalget for Social og Sundhed skal finde penge til at betale underskuddet fra budget 2018 over tre år i stedet for over fire år, som udvalget ellers havde håbet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Udvalget for Social og Sundhed har af Økonomiudvalget fået lov til at dele det millionstore underskud fra budget 2018 over i tre. Det betyder, at udvalget i 2019, 2020 og 2021 skal finde en måde at betale et samlet overforbrug på knap 38 millioner kroner.

37.796.000 kroner.

Så stort et underskud tager udvalget for Social og Sundhed med fra budget 2018.

Udvalget har tidligere indstillet til Økonomiudvalget i Assens Kommune, at pengene til at dække underskuddet, der kommer af et merforbrug, skulle findes over fire år. Men på Økonomiudvalgets møde den 8. april blev det besluttet, at udvalget skal finde pengene over tre år. Med start i år.

Og det bliver ikke nemt, vurderer formand for udvalget for Social og Sundhed, Charlotte Kjær (S).

- Det betyder, at vi ikke bare har en udfordring, men en endnu større udfordring. Så vi skal se på, hvad det betyder for os, og hvor langt vi er med genopretningsplanerne.

- Det har vi rigtig meget fokus på her op mod sommerferien, så vi får et overblik over, hvor langt vi er nået med de indsatser.

Annonce

19,5 million

Økonomiudvalgets beslutning betyder, at udvalget for Social og Sundhed skal finde 12,6 millioner kroner for at dække underskuddet i år.

Derudover viser den foreløbige driftsopfølgning på området, at der er såkaldte fokuspunkter for knap 6,9 millioner kroner, hvor budget og forbrug ikke hænger sammen. Det drejer sig om hjælpemidler, vederlagsfri fysioterapi og Myndighed Voksen Handicap.

Derfor kan udvalget risikere at stå med et samlet underskud i slutningen af året på 19,5 million kroner, hvis driftsopfølgningen over forbrug holder stik året ud.

Og det er et problem, erkender Charlotte Kjær.

- Det er lige tidligt nok at sige, om tingene lykkes eller ej, da vi kun er nået to måneder ind i det nye år.

- Men der er stadig alarmklokker, der ringer, fordi vi kan se på tallene fra januar og februar, at vi har nogle udfordringer. Og det arbejder vi meget målrettet på at få indhentet, så vi kan få en drift i balance, der passer til det budget, vi har.

- Hvordan skal I kunne finde pengene, hvis prognosen holder?

- Jeg vil ikke tage stilling til, hvordan året måske ender lige nu. Vi håber virkelig, at de mange tiltag, vi har lavet, får den ønskede effekt. Det er vi nødt til at tro på, indtil vi har tallene.

- Men det er virkelig op ad bakke, og det er nærmest umuligt at se, hvor vi skal finde dem henne, siger Charlotte Kjær.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce