Annonce
Middelfart

Underskrifterne i varm fusion sat: Nu skal generalforsamlingerne godkende aftalen

Underskrifterne er sat og forude venter en håndfuld ekstraordinære generalforsamlinger, før Middelfart Fjernvarme og Ejby Fjernvarmecentral kan slå sig endeligt sammen. Arkivfoto: Morten Rode
Underskrifterne er sat og forude venter en håndfuld ekstraordinære generalforsamlinger, før Middelfart Fjernvarme og Ejby Fjernvarmecentral kan slå sig endeligt sammen.

Nordvestfyn: Underskrifterne er sat, og fra 1. januar 2020 lægges Middelfart Fjernvarme sammen med Ejby Fjernvarmecentral - forude venter godkendelser på ekstraordinære generalforsamlinger på begge værker i slutningen af august (26. august i Ejby og 27. august i Middelfart).

- Det er en fordel for begge værker. Vi har et flisværk i Nørre Aaby, og vi kan sælge overskudsvarmen til Ejby, og Ejby er et lille værk og dermed mere følsomt, forklarer formand for Middelfart Fjernvarme Anders Nørregård og understreger, at sammenlægningen giver selskaberne flere muskler at spille med.

Det er planen, at de to selskaber skal forbindes ved at etablere en transmissionsledning mellem Ejby og Nørre Aaby, så der ikke bliver forskel på prisen i de to områder. Dog skal forbrugerne i Ejby betale for etableringsomkostningerne, og Anders Nørregård forventer, at det betyder en merbetaling for forbrugerne på omkring 1500 kroner de kommende 10 år.

Bliver det et ja på de ekstraordinære generalforsamlinger i august, er det dog ikke lig med en endelig godkendelse. Herefter skal der holdes endnu en ekstraordinær generalforsamling i hvert selskab i løbet af september, hvor sammenlægningen endelig godkendes.

Fra den 1. januar 2020 og frem til april træder en repræsentant fra Ejby Fjernvarmecentral ind i bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce