Annonce
Middelfart

Underskrifterne i varm fusion sat: Nu skal generalforsamlingerne godkende aftalen

Underskrifterne er sat og forude venter en håndfuld ekstraordinære generalforsamlinger, før Middelfart Fjernvarme og Ejby Fjernvarmecentral kan slå sig endeligt sammen. Arkivfoto: Morten Rode
Underskrifterne er sat og forude venter en håndfuld ekstraordinære generalforsamlinger, før Middelfart Fjernvarme og Ejby Fjernvarmecentral kan slå sig endeligt sammen.

Nordvestfyn: Underskrifterne er sat, og fra 1. januar 2020 lægges Middelfart Fjernvarme sammen med Ejby Fjernvarmecentral - forude venter godkendelser på ekstraordinære generalforsamlinger på begge værker i slutningen af august (26. august i Ejby og 27. august i Middelfart).

- Det er en fordel for begge værker. Vi har et flisværk i Nørre Aaby, og vi kan sælge overskudsvarmen til Ejby, og Ejby er et lille værk og dermed mere følsomt, forklarer formand for Middelfart Fjernvarme Anders Nørregård og understreger, at sammenlægningen giver selskaberne flere muskler at spille med.

Det er planen, at de to selskaber skal forbindes ved at etablere en transmissionsledning mellem Ejby og Nørre Aaby, så der ikke bliver forskel på prisen i de to områder. Dog skal forbrugerne i Ejby betale for etableringsomkostningerne, og Anders Nørregård forventer, at det betyder en merbetaling for forbrugerne på omkring 1500 kroner de kommende 10 år.

Bliver det et ja på de ekstraordinære generalforsamlinger i august, er det dog ikke lig med en endelig godkendelse. Herefter skal der holdes endnu en ekstraordinær generalforsamling i hvert selskab i løbet af september, hvor sammenlægningen endelig godkendes.

Fra den 1. januar 2020 og frem til april træder en repræsentant fra Ejby Fjernvarmecentral ind i bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce