Annonce
Fyn

Undersøgelse: 10 grunde til, at de fleste sosu'ere arbejder deltid

Mange deltidsansatte sosu-assistenter og sosu-hjælpere peger på den hårde arbejdsbelastning som årsag til, at de ikke er på fuld tid. For deres ledere handler det ofte om, at deltidsansatte giver fleksibilitet i vagtplanen. Foto: Morten Stricker
I resultaterne fra en spørgeundersøgelse foretaget for Social- og Indenrigsministeriet giver både ansatte og cheferne på ældreområdet en række mulige årsager til, at kun hver 10. sosu-ansatte er på fuld tid.
Annonce

Både fra arbejdsgivernes og medarbejdernes synspunkter er der en række mulige forklaringer på, hvorfor rigtig mange sosu-hjælpere og -assistenter ikke arbejder 37 timer om ugen.

Her er de fem årsager, som flest fra hver gruppe har peget på som afgørende. 770 sosu'ere og  330 ledere af institutioner på ældreområdet har deltaget.

1 Hårdt arbejde

Den vigtigste grund til ikke at arbejde fuld tid hos de deltidsansatte er selve arbejdet. 78 procent af sosu'erne peger nemlig på arbejdsbelastningen som en vigtig årsag til, at de ikke vil arbejde fuld tid.

2 Familien

Der er dog næsten lige så mange, der svarer, at de vægter tid med familien højt, og derfor ikke vil arbejde 37 timer ugentligt.

3 Overskud

Og så er der også en stor del af de deltidsansatte, der mener, de præsterer bedre med færre arbejdstimer. Tre ud af fire kalder det vigtigt eller meget vigtigt at være på deltid, fordi det giver mere overskud, når de er på arbejde.

4 Fritid

Mange peger på et ønske om mere fritid, end en fuldtidsstilling giver plads til. Fritiden er en vigtig eller meget vigtig årsag til deltid for 65 procent af respondenterne.

5 Helbredet

Og endelig mener 63 procent af de deltidsansatte sosu'ere, at hensynet til deres helbred spiller en stor rolle i forhold til ikke at arbejde fuld tid.

6 Ønsker ikke fuld tid

Hos lederne, altså arbejdsgiverne, er der også fem mulige forklaringer, som flest har peget på. Den mest udbredte er, at de deltidsansatte medarbejdere ifølge cheferne typisk ikke ønsker at arbejde flere timer om ugen. Det mener 64 procent i meget høj eller høj grad er tilfældet, mens 23 svarer 'i nogen grad'.

7 Dækker ind

Dernæst mener mere end halvdelen af cheferne, at det i høj grad eller meget høj grad handler om at få vagtplanen til at gå op ved sygdom. Det er nemlig lettere at få deltidsansatte til at dække for hinanden ved sygefravær end med fuldtidsansatte.

8 Arbejdsopgaver

Den tredjemest gængse årsag er, at deltidsansættelser passer bedre til arbejdsopgaverne end fuldtidsansættelser. Blandt andet på grund af spidsbelastninger, lyder det. Det bakker 54 procent op om i høj eller meget høj grad, mens 24 svarer, at det i nogen grad er tilfældet.

9 Weekender

Og så er der weekendvagterne. Det er nemlig nemmere at planlægge weekenddækning med deltidsansatte medarbejdere. Det mener 44 procent af cheferne i høj eller meget høj grad er tilfældet, mens 19 procent svarer 'i nogen grad'.

10 Ydertimer

Og endelig mener mange ledere, at aften- og nattearbejde skræmmer deltidsansatte fra at gå op på fuld tid. De ekstra timer ville nemlig ofte skulle placeres i ydertimerne, og det er medarbejderne ikke interesserede i, lyder det fra cheferne. Det mener 41 procent i høj eller meget høj grad er tilfældet, mens 20 procent mener, at det i nogen grad kan være en barriere for at komme på fuld tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce