Annonce
Nordfyn

Underholdning fra Radio Mercurs univers

To medlemmer af Radiorådet optræder på slap line. De bliver spillet af Sonja Kristensen og Birthe Wennerstrøm. Privatfoto

Søndersø-skuespillere opfører "Halløj i æteren"

Søndersø: Amatørskuespillerne i Søndersø har snart ny underholdning på programmet, og denne gang kaster de sig ud i at lave radio.

De opfører nemlig forestillingen ”Halløj i æteren”, der handler om Radio Mercur.

Det var en radiostation, som eksisterede fra 1958 til 1962, og den holdt til på et skib forankret i Øresund. Herfra blev sendt programmer, som Statsradiofonien forsømte: let underholdning og populærmusik. Det tog magthaverne fire år at få bugt med den kommercielle radio, og i de år opnåede den lille radio stor popularitet.

Søndersø Amatør Gruppe (SAG) opfører historien om Radio Mercur som en musikalsk komedie, og både musik og sange er hentet fra Radio Mercurs univers. Der vil blandt andet være parodier på Raquel Rastenni, Grethe Sønck og Gitte Hænning. Alle sammen kunstnere, der havde svært ved at få ætertid på Statsradiofonien, og derfor benyttede de Radio Mercur til at præsentere deres slagere.

Annonce
Mette Knudsen spiller journalist Hannah Rahlf, og sangeren Pedro Biker bliver spillet af Svend Erik Kristensen. Privatfoto

Gratis for pensionister

SAGs udgave af ”Halløj i æteren” er en nyskrevet version. Per Storm står for manuskriptet og Lise Ørtved for opsætningen.

Der er premiere på fredag den 16. november klokken 20 i Borgerhuset på Dallundvej, men allerede torsdag kan pensionister opleve forestillingen gratis, når der er forpremiere klokken 20.

Komedien opføres fire gange den efterfølgende uge. En gang torsdag den 22. november, en forestilling fredag og to gange om lørdage.

Pensionister kan hente gratis billetter til forpremieren hos Malerens Lagersalg, hvor der også er salg af billetter til de fem forestillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce