Annonce
Nordfyn

Underholdning fra Radio Mercurs univers

To medlemmer af Radiorådet optræder på slap line. De bliver spillet af Sonja Kristensen og Birthe Wennerstrøm. Privatfoto

Søndersø-skuespillere opfører "Halløj i æteren"

Søndersø: Amatørskuespillerne i Søndersø har snart ny underholdning på programmet, og denne gang kaster de sig ud i at lave radio.

De opfører nemlig forestillingen ”Halløj i æteren”, der handler om Radio Mercur.

Det var en radiostation, som eksisterede fra 1958 til 1962, og den holdt til på et skib forankret i Øresund. Herfra blev sendt programmer, som Statsradiofonien forsømte: let underholdning og populærmusik. Det tog magthaverne fire år at få bugt med den kommercielle radio, og i de år opnåede den lille radio stor popularitet.

Søndersø Amatør Gruppe (SAG) opfører historien om Radio Mercur som en musikalsk komedie, og både musik og sange er hentet fra Radio Mercurs univers. Der vil blandt andet være parodier på Raquel Rastenni, Grethe Sønck og Gitte Hænning. Alle sammen kunstnere, der havde svært ved at få ætertid på Statsradiofonien, og derfor benyttede de Radio Mercur til at præsentere deres slagere.

Annonce
Mette Knudsen spiller journalist Hannah Rahlf, og sangeren Pedro Biker bliver spillet af Svend Erik Kristensen. Privatfoto

Gratis for pensionister

SAGs udgave af ”Halløj i æteren” er en nyskrevet version. Per Storm står for manuskriptet og Lise Ørtved for opsætningen.

Der er premiere på fredag den 16. november klokken 20 i Borgerhuset på Dallundvej, men allerede torsdag kan pensionister opleve forestillingen gratis, når der er forpremiere klokken 20.

Komedien opføres fire gange den efterfølgende uge. En gang torsdag den 22. november, en forestilling fredag og to gange om lørdage.

Pensionister kan hente gratis billetter til forpremieren hos Malerens Lagersalg, hvor der også er salg af billetter til de fem forestillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];