Annonce
Faaborg-Midtfyn

Under samme tag: To behandlere fra Ringe vil hjælpe børn med motorikproblemer

Gitte Jensen (tv.) og Ann Spejlsgaard er henholdsvis ergoterapeut og kiropraktor i Ringes gamle posthusbygning. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Kiropraktoren Ann Spejlsgaard og ergoterapeuten Gitte Jensen er begge rykket ind i Ringes gamle posthusbygning. Her vil de samarbejde om at behandle og forebygge motoriske vanskeligheder hos børn og unge.

Den ene er kiropraktor, og den anden er ergoterapeut, men når Ann Spejlsgaard og Gitte Jensen slår pjalterne sammen i deres nye dobbeltpraksis i Ringes gamle posthusbygning, er det for at kunne fokusere på helheden.

De arbejder begge med børn og unge, og mens Ann Spejlsgaard har taget en diplomuddannelse og adskillige kurser inden for neurologi, har Gitte ud over ergoterapien læst til pædagog og motorikvejleder.

Hun har arbejdet i 10 år med senhjerneskade på det tidligere sygehus i Ringe og i de seneste fem år med motorisk træning i folkeskolen.

- Jeg synes, det er vigtigt, at børn som helt små kommer i gang med motorikken og får stimuleret deres sanser, forklarer hun.

De to behandlere henviser for så vidt muligt patienter mellem hinanden. Mens Gitte Jensen under virksomhedsnavnet GJ Motorik tager sig af træningsdelen, for eksempel på ugentlige hold, kan Ann Spejlsgaard løsne op eller rokke ved diverse skavanker forinden eller undervejs.

- Jeg knækker og brækker ikke bare, men kigger på hele kroppen, og sådan er der ikke ret mange andre i Danmark, der gør det, forklarer hun og uddyber:

- Jeg ser meget på, hvordan hjernen styrer kroppen, og hvordan man kan arbejde med de neurologiske motorveje. Der er en i hver side af hjernen, og hvis den ene har en hindring, kommer der en ubalance, som sætter sig i kroppen motorisk.

Annonce
Planen er, at flere behandlere skal under samme tag som Ann Spejlsgaard (øverst) og Gitte Jensen med tiden. Foto: Sofie Ejlskov Hugger

Flere behandlere ind

De to kollegers indflytning i posthusbygningen blev markeret ved et åbent hus-arrangement den 3. maj, hvor de bød indenfor i træningslokalerne.

Ifølge brugsforeningen i Ringe, der ejer posthusbygningen, er planen, at flere behandlere skal ind under samme tag. Ann Spejlsgaard og Gitte Jensen har ikke nogen særlige ønsker til, hvem der skal rykke ind i bygningen, men både akupunktører og zoneterapeuter ville for dem være interessante at kunne henvise til.

- Men bare vi får mere liv i huset, er det nærmest lige meget, siger Ann Spejlsgaard.

Hun og Gitte Jensen understreger samtidig, at de ikke kun tilbyder akutte behandlinger af børn med motoriske udfordringer, men at de også arbejder med at forebygge.

- Jeg lægger vægt på at opnå en større trivsel og se børnene blomstre. Måske bliver de ikke verdensmestre i at slå kolbøtter, men de opnår en selvtillid og en glæde, siger Gitte Jensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce