Annonce
Rejser

Under regnbuen: Museet bliver et moderne forsamlingshus

Aros og Hay har i samarbejde indrettet det nye Aros Marked. Her står grundlægger af Hay, Rolf Hay, og museumsdirektør for Aros, Erlend G. Høyersten. Foto: Aros
Aros Marked åbner 11. juni, og med det lukker kunstmuseet i midten af Aarhus i højere grad byens liv ind. På museets marked kan man hænge ud, shoppe og drikke kaffe uden at betale entré. Samtidig udvider Aros sine åbningstider.

Man kan spise i restauranten, tage en pause på en fortovscafé, slappe af i loungen, arbejde i studieområdet eller shoppe design i den røde butik. Aros’ nye marked indeholder alle de elementer, som man ville kunne finde ved et hyggeligt gågade-torv. 11. juni åbner Aros Marked, som man kan besøge både med og uden billet til museet.

- Aros er mere end et kunstmuseum. Vi er en motor for det lokalsamfund, som vi er en del af. Jeg håber, at det nye Aros Marked bliver et inkluderende og imødekommende sted, hvor folk føler sig hjemme. Vi er nysgerrige på, hvordan vi kan bringe mennesker tættere sammen, og det er præcis derfor, Aros Marked nu bliver realiseret, siger Erlend G. Høyersten, museumsdirektør på Aros.

Det er designvirksomheden Hay, der har indrettet markedet, der er opdelt i fem zoner med hver sine stemninger og formål: orangeri, café, arbejds-/studieområde, butik og lounge. Hver zone er indrettet med Hays enkle, farverige design til at understøtte funktionen.

Aros Marked skal i sin enkelthed være et opholdsrum for gæster, uanset om det er i forbindelse med et besøg i udstillingen, eller om man gratis vil nyde markedet indefra. Besøgende vil også i fremtiden kunne opleve arrangementer på Aros Marked, ligesom de vil blive præsenteret for kunst i området. Selv kalder museet sit nye marked for et moderne forsamlingshus.

I fremtiden skal samlingsstedet i midten af Aarhus holde åbent længere tid – i hverdagene til klokken 21.

- Aros træder i 2019 ind i en ny æra, hvor vi realiserer drømmen om at være et socialt samlingssted. Aros Marked og ændrede åbningstider er konkrete forbedringer for vores gæster, som skal bidrage til et levende og socialt fælleskab på Aros både i dag- og aftentimerne, siger museumsdirektøren Erlend G. Høyersten.

De nye aftenåbningstider gælder fra tirsdag til fredag. Hele museet er åbent, så publikum har mulighed for at dykke ned i udstillingerne, handle i butikken, spise i Wine & Food og lege sig igennem Aros Public. Lørdag og søndag lukker museet fortsat klokken 17.00.

I juni, juli og august er der mandagsåbent til klokken 21.00. De nye åbningstider træder i kraft 11. juni, hvor markedet åbner.

Annonce
Det er designfirmaet Hay, der har indrettet Aros Marked. Her er arbejdsområdet, hvor man kan slå sig ned med sin laptop og drikke en kop kaffe. Illustration: Aros
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce